vineri, 31 martie 2017

Ustensilele de bucătărie Kassel – o alegere pe viaţă

Vi s-a întâmplat vreodată, când aţi fost în vizită la nişte prieteni, să exclamaţi: „Ce bucătărie modernă şi de bun gust!”? Dacă aţi privit cu atenţie, cu siguranţă aţi observat că detaliile sunt cele care fac diferenţa. Desigur, mobilierul este o parte importantă a bucătăriei, însă ce ar însemna el fără acele obiecte indispensabile în desăvârşirea artei culinare? Suntem convinşi că, fără ele, pregătirea unei mese ar fi un efort destul de consistent. Iar dacă aspectul lor este unul estetic, cu atât mai bine pentru dumneavoastră. Nu mai aveţi nevoie să înlocuiţi mobila veche cu una nouă, mai arătoasă, iar bucătăria poate deveni un spaţiu în care să gătiţi cu plăcere.

De ce Kassel?
Dacă v-aţi hotărât să faceţi o schimbare în bucătărie şi sunteţi adepţii produselor de calitate, aţi putea fi tentaţi să alegeţi produsele Kassel. Acestea  sunt confecţionate din materiale de calitate superioară şi se remarcă atât prin utilitatea lor, cât şi prin aspectul pretenţios care adaugă stil şi eleganţă oricărei bucătării. Originalitatea lor constă în combinaţia reuşită dintre inox şi lemn masiv, ceea ce le conferă rezistenţă în timp, dar şi un aspect atrăgător, fiind, astfel, şi un cadoul potrivit pentru oricine caută produse superioare calitativ celor existente deja pe piaţă. 
Să ne oprim asupra câtorva detalii pe care puţini le cunosc.

Duritatea lemnului de salcâm poate strica sculele de prelucrare

Tocătoarele din lemn de salcâm au drept principală caracteristică duritatea. Salcâmul este un lemn cu un conținut mare de taninuri, ceea ce îl face greu de finisat. De fapt, este cel mai dur lemn „domestic”, fiind recomandat în consolidarea structurilor de rezistenţă la case. Nu exagerăm când susţinem că este atât de dur încât ar putea strica instrumentele de prelucrare. Ştiind aceste lucruri, puteţi intui că, un astfel de tocător, îl cumpăraţi pentru întreaga viaţă. O excepţie ar putea fi doar posibilitatea de a vă plictisi de el şi de a dori să achiziţionaţi un alt model. 


Mai mult, obiectele din lemn de salcâm pot fi depozitate în orice fel de condiţii, deoarece sunt rezistente putrezire, precum şi la atacul ciupercilor sau mucegaiurilor. Dacă lemnul de salcâm este folosit la construcţia gardurilor şi poate ţine piept ameninţărilor externe, vă puteţi imagina care ar fi durata lui de viaţă într-o bucătărie, unde condiţiile sunt mult mai favorabile. 

Pe lângă duritate, produsele confecţionate din lemn de salcâm au striaţii fine, de culoare maroniu-galbui, care sunt puse în evideţă de şlefuirea foarte fină, ceea ce le conferă un aspect estetic. Practic, vă puteţi „mobila” întreaga bucătărie cu astfel de obiecte. Bineînţeles, nu sunt doar simple obiecte de decor. 

Ustensilele Kassel pe care le puteţi folosi la prepararea diferitelor mâncăruri pot face faţă, cu succes, expunerii la abur şi la temperaturile înalte, rezistenţa lor în timp fiind dublată de inserţiile de inox. 

Seturile de solniţe şi râşniţe păstrează condimentele la loc ferit de umezeală; cuţitele – care pot fi pentru pâine sau pentru brânzeturi - se remarcă prin rezistenţa conferită, pe de o parte, de mânerul din lemn de salcâm şi, pe de altă parte, de lama din oţel inoxidabil, însă există şi cuţite şi seturi de tacâmuri fabricate în întregime din inox. În plus, se livrează împreună cu un tocător din acelaşi tip de lemn. Ce ar mai putea fi de spus despre tocătoare? Dacă am încerca să le despicăm, într-o tentativă de a le testa duritatea, ar fi bine să avem grijă la topor, pentru că s-ar putea strica. Totuşi, nu încercaţi acest experiment acasă. 

Produsele din bambus – exotice și deosebit de rezistente
Din categoria lemnului cu duritate ridicată face parte şi bambusul. Potrivit anumitor  studii, bambusul obișnuit este cu 20% mai dur decât stejarul roșu. Există, însă, şi specii de bambus exotic care sunt cu 100% mai dure decât stejarul roșu. Duritatea îl recomandă pentru fabricarea mobilierului de exterior. Fibra rezistentă, puternică, precum şi aspectul estetic, fac din lemnul de bambus alegerea perfectă pentru obiecte de bucătărie. 

Cutiile cu capac de bambus pot păstra pâinea în cele mai bune condiţii, iar capacul poate fi folosit şi ca tocător. De fapt, tocătoarele confecţionate din panouri de bambus sunt foarte rezistente la tăietura de cuțit, rămânând frumoase și după o întrebuințare îndelungată. Datorită faptului că bambusul crește drept și înalt şi fără ramificații (este singura specie care se dezvoltă în acest fel), rezistența lui la tracțiune este mai mare decât cea a oțelului. 

Pentru a vă completa colecţia de ustensile moderne şi deosebite, vă puteţi arunca un ochi şi asupra recipentelor de depozitare cu capace de bambus. Simplul fapt că nu mai aruncaţi, la întâmplare, prin cămară, plicurile de condimente, fac din aceste recipiente o alegere practică. Datorită aspectului plăcut, ele pot fi lăsate oriunde în bucătărie şi chiar se vor integra bine în decor. 

În concluzie, lemnul de bambus şi cel de salcâm sunt recunoscute pentru frumuseţea şi durabilitatea lor, nu sunt afectate de umiditate şi sunt printre cele mai apreciate din lume. Culturile de salcâmul sunt frecvent întâlnite, iar bambusul creşte destul de repede. Acest lucru înseamnă că nu vă faceţi doar dumneavoastră un serviciu achiziţionând ustensilele de bucătărie Kassel, ci întregii planete. 
Este o alegere eco. În plus, nu-i aşa că mirosul de lemn vă aminteşte puţin de anii copilăriei?

Vasele de inoxul - un beneficiu pentru sănătate
Pe de altă parte, produsele fabricate în întregime din inox se remarcă prin aceeaşi rezistenţă în timp,
diferenţa dintre lemn şi inox fiind, desigur, compoziţia chimică. Vasele şi ustensilele din inox Kassel se remarcă prin rezistenţă la coroziune, duritate, rezistenţă la căldură şi îngheţ, au un aspect placut şi sunt sunt uşor de întreţinut. Pe deasupra, la fel ca produsele din lemn, acestea sunt eco friendly, oţelul inoxidabil fiind sută la sută reciclabil. Peste 50% dintre noile produse de oțel inoxidabil provin din resturi retopite, completând, astfel, ciclul de viață al metalului.
În vasele de inox Kassel, mâncarea nu-şi schimbă gustul şi nu este alterată de compuşii chimici eliberaţi din cauza temperaturilor ridicate. Dacă doriţi să aveţi o bucătărie de invidiat, să gătiţi cu plăcere şi să mâncaţi sănătos, aţi vrea să aveţi la îndemână aceste vase şi ustensile
Combinaţie reuşită între stilul rustic şi cel modern, produsele Kassel se potrivesc oricărui interior, iar vasele de gătit, precum şi alte accesorii de bucătărie, sunt fabricate din inox de cea mai bună calitate.



Vă invităm să consultaţi aici înteaga ofertă de produse Kassel.

Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)


Niciun comentariu: