marți, 25 iulie 2017

6 sfaturi pentru un blat de tort pufos

Mulţi sunt de părere că prepararea prăjiturilor este o ştiinţă. Ceea ce contează, în primul rând, este precizia cantităţilor şi timpul de coacere. Acest aspect ne poate duce cu gândul la unele dintre experimentele din timpul orelor de chimie. În realitate, este mai simplu şi mai amuzant să coci decât să faci experimente într-un laborator. Asta dacă nu cumva eşti om de ştiinţă.


Dacă v-aţi gândit vreodată să coaceţi prăjituri, însă v-a fost teamă că ar putea fi dificil sau poate chiar aţi eşuat în acest demers, citiţi sfaturile care urmează şi aplicaţi-le de fiecare dată când aprindeţi cuptorul.

1. Investiţi în ingrediente de calitate 
Până când veţi deveni experţi care pot folosi cele mai simple ingrediente pentru a prepara o prăjitură fantastică, încercaţi să investiţi în ingrediente de calitate. Dacă aveţi la îndemână nuci, fructe şi ciocolată dintre cele mai bune, produsul final este menit a fi delicios.

2. Folosiţi un spray pentru uns tăvi de patiserie
Chiar dacă tava este antiaderentă, este indicat să folosiţi un spray de patiserie. Înainte de a face acest lucru, tapetaţi tava cu o folie de copt decupată în funcţie de dimensiunile acesteia sau utilizaţi o folie de silicon. A doua variantă ar fi mai practică deoarece, atât timp cât aveţi o astfel de folie în bucătărie, veţi descoperi că are multiple întrebuinţări: blat de lucru, suport pentru vasele încinse şi multe altele. Următorul pas este pulverizarea uşoară a foliei şi a pereţilor vasului cu sprayul pentru tăvi care este, de fapt, o emulsie vegetală pentru gresarea formelor de copt şi a tăvilor. Scopul este desprinderea uşoară de pe tavă a prăjiturii. Pulverizaţi de la o distanţă de 20 de centimetri. 

3. Învăţaţi să folosiţi ouăle
Ouăle sunt o parte importantă dar, totodată, dificilă, în procesul de coacere. Amintiţi-vă să folosiţi întotdeauna ouă proaspete şi reci. Dacă trebuie să amestecaţi ouăle în aluat, este de preferat ca acestea să fie reci. Însă dacă doriţi să bateţi albuşurile spumă, aşteptaţi pâncă când ouăle ajung la temperatura camerei. De asemenea, încercaţi să folosiţi ouă mari; dacă sunt prea mici, prăjitura va fi densă şi greoaie.

4. Pregătiţi tot înainte de a începe
Un profesor de chimie le-ar spune elevilor acelaşi lucru: dacă măsuraţi şi faceţi toate pregătirile înainte de a începe veţi avea, vă va fi mai uşor să gestionaţi experimentul. Acelaşi principiu se aplică şi atunci când coacem. Pregătiţi tot ce aveţi nevoie înainte de a începe şi veţi vedea că va fi mai uşor să urmaţi reţeta.

5. Cunoaşteţi-vă cuptorul
Veţi reuşi acest lucru doar după câteva experimente în bucătărie. Însă cuptoarele sunt diferite între ele. Unele se încing mai mult. Chiar dacă urmaţi o reţetă, fiţi atenţi la semnele care vă atenţionează momentul când prăjitura este gata. Aşteptaţi să crească şi apoi faceţi testul scobitorii (Din când în când, înfigeţi o scobitoare cât mai aproape de centrul scobitorii. Dacă aluatul nu se prinde de ea, înseamnă că prăjitura este preparată).

6. Refrigeraţi
Sunt destul de mulţi paşi care implică refrigerarea, cum ar fi, de exemplu, atunci când preparaţi o prăjitură cu mousse de ciocolată sau când adăugaţi glazură. Răciţi uşor prăjitura înainte de a o glazura. Acest lucru vă ajută să turnaţi glazura în mod uniform, fără a strica prăjitura. Unii preferă să aplice un strat subţire de glazură peste prăjitura răcită, în prelabil, la temperatura camerei, după ce a fost scoasă din cuptor. Lăsaţi la răcit timp de o oră şi aplicaţi, apoi, restul de glazură. Alegeţi metoda care vi se potriveşte cel mai bine.

Acum că ştiţi toate aceste sfaturi, vă puteţi pune pe treaba. Lăsaţi-ne şi un comentariu în care să ne spuneţi cum v-a ieşit tortul şi vedeţi mai jos recomandările noastre pentru prepararea unui blat de tort pufos, precum şi produsele de care aveţi nevoie pentru a vă întâmpina musafirii aşa cum se cuvine:

Formă reglabilă pentru tort KingHoff, diametru 16 - 30 cm, material inox


 Forma reglabila pentru tort KingHoff, diametru 16 - 30 cm, material inox
Set tăvi rotunde pentru copt KingHoff, oţel carbon, 24, 26 si 28 cm
 Set tavi rotunde pentru copt KingHoff, otel carbon, 24, 26 si 28 cm
Tel din inox Fissler, lungime 25 cm, seria Magic
 Tel din inox Fissler, lungime 25 cm, seria Magic
Platou pentru prăjituri cu două niveluri KingHoff

 Platou pentru prajituri cu doua niveluri KingHoff

Platou pentru prăjituri cu trei niveluri KingHoff

 Platou pentru prajituri cu trei niveluri KingHoff

Paletă pentru servire tort Kinghoff, material inox
 Paleta pentru servire tort Kinghoff, material inox
Feliator pentru blat de tort KingHoff, material inox, lungime 31.5 cm

 Feliator pentru blat de tort KingHoff, material inox, lungime 31.5 cm

Pentru rețete, informații utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii, reţete şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa și articolele:
8 sfaturi pentru prepararea unor brioşe pufoase

Niciun comentariu: