marți, 1 august 2017

9 ponturi pentru un ceai cu gheață savuros

Când ne gândim la ceai, ne imaginăm un lichid fierbinte pe care îl bem în zilele reci de iarnă. Însă ceaiul înseamnă mai mult decât atât. Este băutura oamenilor sofisticați și tacticoși care nu țin cont de anotimp atunci când e vorba de un tabiet. Mai mult, ceaiul poate face deliciul zilelor toride de vară atunci când este servit cu gheață. Dacă v-ați propus să încercați ceva cu adevărat deosebit, vă oferim câteva ponturi pentru prepararea unui ceai cu gheață savuros.


1. Folosiți multe plante de ceai
Trebuie să aveți în vedere că ceaiul cu gheață este mai diluat decât cel obișnuit, drept pentru care este indicat să folosiți o cantitate mai mare de frunze de ceai. Astfel, băutura va avea o aromă mai puternică. De exemplu, dacă la 150 de mililitri de apă folosiți o linguriță de ceai, de data aceasta utilizați două lingurițe. Amintiți-vă că ceaiul trebuie să fie de două ori mai puternic, atât timp cât veți adăuga gheață. 

2. Preparați ceai fierbinte
Prepararea unui ceai fierbinte este cea mai ușoară cale de a beneficia de un ceai cu gheață. Această metodă este foarte importantă în cazul ceaiului verde care ar putea căpăta un gust amar dacă îl preparați la rece. În schimb, ceaiul negru poate sta la infuzat în apă rece peste noapte, urmând ca a doua zi să îl preparați direct la rece, fără nicio etapă intermediară.

2. Fără pliculețe de ceai!
Vă recomandăm să folosiți ceai din frunze. Pliculețele de ceai sunt utile numai dacă sunteți grăbiți și nu aveți suficient timp la dispoziție. În acest fel, însă, veți obține un ceai de o calitate inferioară.

4. Mergeți dincolo de ideea de ceai verde sau negru
Ceaiurile cu fructe se pretează de minune a fi servite cu gheață. De asemenea, ceaiul Rooibos este minunat în această combinație și nu conține cafeină. Unii ar prefera un ceai floral din trandafiri sau iasomie. Tot ce aveți de făcut este să experimentați diferite arome și veți afla ce vă place.

5. Îndulciți cu suc sau cu limonadă. 
O alternativă la zahăr este adăugarea unui îndulcitor precum suc sau limonadă. De exemplu, dacă adăugați aproximativ 200 de mililitri dintr-o astfel de licoare la 800 de mililitri sau chiar un litru de ceai cu gheață, veți obține o băutură dulce și aromată.

6. Folosiți din plin fructele
În afară de zahăr, există mai multe alternative de a vă îndulci ceaiul, cum ar fi fructele. Puneți-vă imaginația la treabă și încercați orice fruct proaspăt și dulce. Atenție, însă! Adăugați fructele doar după ce ați lăsat ceaiul fiert să se răcească, în prealabil, timp de 4, 5 ore, la temperatura camerei. Apoi îl puteți servi imediat sau a doua zi, dacă vreți ceva asemănător cu renumita băutură Sangria.

7. Un sfat important pentru sănătate
Indiferent de tipul ceaiului pe care îl preparați, consumați-l proaspăt. Potrivit Dr. Jeffrey Blumberg, directorul Laboratorului de Cercetare a Antioxidanților al Universității Tufts din Boston, dacă doriți să păstrați o anumită cantitate de ceai în frigider, adăugați puțin suc de lămâie, de lime sau de portocale. Acidul citric și vitamina C din aceste fructe contribuie la conservarea flavonoidelor.

8. Folosiți apă de izvor sau apă filtrată
Apa minerală conține prea multe minerale care pot crea arome mai puțin plăcute atunci când vin în contact cu compușii din frunzele de ceai, în timp ce apa distilată produce o aromă insipidă.

9. Experimentați!
Luați în considerare orice ingrediente. Dacă descoperiți ceva care vă place, adăugați în ceai. Sunteți liberi să testați orice, de la cele mai banale până la cele mai ciudate ingrediente. Ardei afumat, unt de migdale, scorțișoară și smântână sunt doar câteva sugestii, ce-i drept mai puțin obișnuite dar care vă pot oferi arome incredibile. Spre deosebire de cafea, un ceai cu gheață vă oferă o mulțime de combinații. Renunțați la conceptele de bine și rău. Încercați tot ceea ce vă face fericiți!


PRODUSE RECOMANDATE PENTRU PREPARAREA CEAIULUI CU GHEAȚĂ

Storcător manual pentru presare la rece Karl Kruger, material oțel turnat

 Storcator presare la rece Karl Kruger
Infuzor din inox pentru ceai sau cafea KingHoff, capacitate 600 ml
 Infuzor ceai si cafea
Ceainic cu fluier Klausberg, inox, capacitate 2.8 litri, inducție

 Ceainic cu fluier Klausberg

Capsulă (infuzor) din inox KingHoff, diametru 5 cm

 Capsula (infuzor) inox KingHoff
Clește (infuzor) din inox KingHoff, diametru 5 cm

 Cleste (infuzor) inox KingHoff
Set de strecurători din inox KingHoff, 3 piese

 Set strecuratori inox KingHoff
Iar pentru a vă păstra ceaiul rece în jur de 24 de ore, vă recomandăm următoarele produse:

Termos - dispenser pentru ceai sau cafea Klausberg, capacitate 1000 ml, alb

 Termos-dispenser pentru ceai sau ceafea Klausberg

Termos Klausberg, capacitate 480 ml

 Termos Klausberg

Cană termos cu pereți dubli inox KingHoff, capacitate 380 ml

 Termos pereti dubli KingHoff


Am fi bucuroși să auzim variantele voastre proprii de preparare a unui ceai cu gheață aromat, deci așteptăm, cu nerăbdare, comentariile voastre.

Pentru rețete, informații utile din categoria "bucătărie şi gătit" şi promoţii, vă invităm să vă abonaţi la newsletterul nostru.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii, reţete şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

V-ar mai putea interesa și articolele:

Niciun comentariu: