marți, 12 decembrie 2017

Cum să alegeţi un set de cuţite

Cei mai pricepuți dintre bucătari vă vor spune că tot ceea ce au nevoie în bucătărie este un cuțit scump şi de încredere pentru toate sarcinile pe care le au de îndeplinit. Pentru noi, restul, însă, numeroasele lucruri pe care am dori să le facem în bucătărie, precum ar fi tăiatul cărnii, felierea pâinii și tocarea legumelor ar merge mult mai repede cu lamele specializate ale cuțitelor pe care le găsim într-un set.

Dacă nu aţi avut niciodată un astfel de set, v-aţi putea simţi copleşiţi în încercarea de a sorta toate seriile, caracteristicile și combinațiile dintr-un catalog cu cuțite de bucătărie. Câte cuțite sunt necesare cu adevărat într-o bucătărie? Aveţi nevoie de un cuțit special pentru fiecare aliment? Și merită luate în considerare cuţitele cu acoperire anti-aderentă?
Pentru a vă ajuta să vă răspundeţi la aceste întrebări, ne vom opri asupra unor aspecte la care trebuie să reflectaţi atunci când sunteţi în căutarea unui set de cuţite. De asemenea, vă vom oferi şi câteva sugestii de cuţite potrivite în orice bucătărie.

Cât de mult gătiţi?
Unii se pot mulţumi cu o caserolă mare pe care să o pregătească o dată pe săptămână şi care să le ajungă  în pauzele de prânz de la locul de muncă, în timp ce alţii doresc neapărat să îşi prepare câte o masă în fiecare seară. Înainte de a vă alege un set de cuţite, întrebaţi-vă cât de mult gătiţi. Cu cât vă îndeletniciţi mai puţin cu acest lucru, cu atât este mai puţin important să aveţi o lamă care să reziste unei intense utilizări.

Ce gătiţi?
Multe seturi conţin cuţite specializate care ar putea să vă fie de folos, în funcţie de ceea ce aveţi de pregătit în bucătărie. Evaluaţi, în prealabil, dacă obişnuiţi să coaceţi multă pâine înainte de a cumpăra un set care să conţină prea multe cuţite pentru pâine. Un cuţit pentru dezosat ar putea părea grozav, dar dacă nu îl veţi folosi prea curând sau dacă preparaţi doar rareori carne, este posibil să nu vă ajute prea mult.

Aveţi probleme în curăţarea cuţitelor?
Dacă preferaţi cuţitele care se curăţă uşor, vă recomandăm să le alegeţi pe cele fabricate din inox. În plus, acestea se menţin ascuţite pentru o perioadă lungă de timp şi sunt rezistente la coroziune. Bucătarii profesionişti tind să îşi cureţe lama cuţitului de zeci de ori pe zi. Dacă le urmaţi exemplul, aveţi, într-adevăr, nevoie de cuţite uşor de curăţat.

Seturile noastre favorite de cuţite
Aveţi nevoie, în continuare, de îndrumare în alegerea celui mai bun set de cuţite? Mai departe, vă prezentăm sugestiile noastre – cele mai bune opţiuni pentru orice fel de utilizare.

 Set cutite cu lama inox si suport Fissler, 6 piese, seria Sharp Line

Setul conţine şase piese uşor de folosit şi de întreţinut şi sunt ideale pentru pasionaţii de gătit. Lama cuţitelor este foarte solidă, iar mânerul ergonomic le face extrem de practice chiar şi pentru începătorii în arta gătitului. 
 Ascutitor pentru cutite Sharp Line Fissler, maner din fibra de sticlaSetul include un cuţit de legume, un cuţit pentru roşii, un cuţit pentru şuncă, un cuţit de bucătărie, un cuţit pentru pâine şi un suport de lemn.
Marca sub care sunt fabricate semnifică faptul că, împreună cu setul de cuţite Fissler veţi primi şi garanţia calităţii.
Mai mult, setul vine însoţit de un ascuţitor pentru cuţite Sharp Line Fissler, cu mâner din fibră de sticlă, robust şi durabil. 


  Set de cutite cu lama inox KingHoff, model floral, 3 piese
Există anumite caracteristici care fac din setul de cuţite de la KingHoff cadoul perfect pentru un cuplu sau un student care tocmai se iniţiază în arta gătitului. În plus, acesta este ambalat într-o cutie pretabilă pentru cadouri. 
Fiecare lamă se remarcă printr-un înveliş anti-aderent cu model floral colorat care face cuţitele uşor de curăţat. Rezistenţa la rugină şi mânerele anti-alunecare cu acoperire siliconată le fac perfecte atât pentru începătorii care nu sunt încă pregătiţi să tranşeze un porc întreg, cât şi pentru avansaţi, acestea fiind foarte rezistente datorită lamelor din inox cu o durabilitate deosebită.
Setul include cuţitul bucătarului, un cuţit pentru feliat şi un cuţit pentru legume şi fructe.

 Set de cutite cu lama inox si suport acrilic KingHoff Platinum, 8 piese

Pentru maeştrii bucătari care au nevoie, în bucătărie, de întregul arsenal de cuţite, setul de cuţite KingHoff Platinum este alegerea ideală. Cutitele sunt fabricate din oţel inoxidabil de calitate superioară şi au o durabilitate deosebită datorită formei şi materialului. Negrul se potriveşte oricărui interior, iar aspectul  modern şi atrăgător face din acest set cadoul potrivit în orice bucătărie.
Cuţitele de la KingHoff sunt destinate preparării unor mese straşnice: cuţitul bucătarului, un cuţit pentru pâine, un cuţit pentru dezosat, un cuţit universal şi un cuţit pentru decojit. La toate acestea se adaugă o foarfecă şi un masat pentru ascuţit.

 Set de cutite cu lama inox si suport din lemn KingHoff, 6 piese

Bucătăria voastră este pregătită pentru un upgrade? Atunci, în mod categoric, ar trebui să aveţi în vedere setul de cuţite de la KingHoff fabricate în întregime din inox. Aceste minunate piese din material de calitate superioară sunt destinate profesioniştilor şi sunt prevăzute cu lame extrem de solide care au nevoie doar rareori de ascuţire. În plus, cuţitele au un aspect estetic datorită finisajului strălucitor şi sunt însoţite de un suport de lemn atrăgător şi practic.
Setul conţine: cutitul bucătarului, un cuţit pentru pâine, un cuţit pentru dezosat, un cuţit universal şi un cuţit pentru legume.

 Set de cutite pentru branza Esmeyer, 5 piese, seria Louise
  Set masuratori din plastic Excellent Houseware, 4 pieseFie că sunteţi gazdele unei petreceri cu brânză şi vin, fie că serviţi o masă tradiţională cu brânză, setul de cuţite de la Esmeyer vă oferă asistenţă specializată şi o servire ireproşabilă. Cuţitele sunt fabricate din inox de calitate cu acoperire anti-aderentă. Setul poate fi şi un cadou minunat pentru iubitorii de brânză. În plus, vine împreună cu un set de măsurători din plastic din patru piese de diferite dimensiuni.
Setul conţine: un cuţit pentru brânză tare, un cuţit pentru brânză moale, un cuţit pentru parmezan, o furculiţă pentru brânză şi un tocător din plastic.

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Niciun comentariu: