joi, 11 ianuarie 2018

File Worcestershire la grătar

Carnea de viţel la grătar este incredibil de gustoasă după ce este bine înmuiată în sos Worcestershire.
Astfel, va deveni fragedă şi suculentă şi durează doar 30 de minute pentru a o prepara. Această reţetă poate face deliciul unui weekend rece, în compania caldă a familiei şi a prietenilor apropiaţi, dar şi a focului de la grătarul plin de arome îmbietoare.
"Cred că aceasta este cea mai delicioasă carne de vită la grătar pe care am preparat-o. Credeţi-mă, va fi într-adevăr închisă la culoare și va arăta ca şi cum ar fi arsă, dar va fi perfectă dacă la interior dacă o gătiţi bine.“ (Jamie Oliver)

Porţii: 4
Timp de preparare: 30 minute

INGREDIENTE:
  • 600 - 700 grame muşchi de viţel
  • 10 grame muştar franţuzesc
  • 120 – 150 ml sos Worcestershire, plus extra pentru condimentare
  • Ulei de măsline extra virgin, plus extra pentru a servi
  • 2 legături de rozmarin proaspăt

Pentru grătar:
  • unt nesărat 
  • ulei de măsline 
  • cimbru și flori de rozmarin, opțional

MOD DE PREPARARE:

1. Cu o zi înainte sau cu cel puțin câteva ore înainte de a începe să gătiţi, puneți toate ingredientele într-o pungă mare de sandwich (alegeți și tăiați fin în primul rând rozmarinul).

2. Scoateți aerul din pungă, apoi, timp de câteva minute, masaţi toate ingredientele, astfel încât să pătrundă carnea. Puneți la frigider câteva ore sau lăsaţi peste noapte.

3. Cu aproximativ o jumătate de oră înainte de a începe să gătiți, scoateți carnea de vită din frigider și plasați-o într-un colț rece al bucătăriei pentru a ajunge, încet, la temperatura camerei.

4. Preîncălziţi grătarul. Puneți câteva bucăţi de unt rece într-un castron cu apă rece și luați-l afară atunci când sunteți pregătiți să gătiți.

5. Acest pas va fi la latitudinea voastră și a intuiției voastre. Ceea ce funcţionează pentru Jamie de fiecare dată este să ia fileul din pungă, să îl rostogolească în ulei de măsline și să-l pună în cea mai încinsă parte a grătarului, pentru a-i da culoare. Frecaţi carnea cu o bucată de unt rece pe măsură ce gătiți, timp de circa 8 până la 10 minute, întorcând carnea de fiecare dată.
Odată ce arată bine, mutaţi fileul într-o parte mai rece a grătarului, pentru a termina de gătit după bunul plac. Încă 4 până la 5 minute, întorcând la fiecare minut, ar trebui să vă dea o carne preparată mediu. 

6. Când sunteţi mulţumiţi, puneţi carnea pe o farfurie, frecaţi-o cu unt să strălucească, apoi turnaţi sosul Worcestershire, uleiul de măsline extra virgin, precum şi florile de cimbru şi de rozmarin, dacă le aveţi.

7. Lăsați carnea să se odihnească câteva minute, înainte de a o tăia, la masă. Condimentaţi de la înălțime, apoi frecați rapid feliile în zeamă, înainte de a lăsa pe toţi să se servească.


Vă recomandăm:

Niciun comentariu: