vineri, 14 aprilie 2017

Detoxifiere în 3 zile după Sărbătorile Pascale

Sărbătorile Pascale pot aduce, pe lângă bucuria de a fi cu familia şi câteva zile de relaxare, momente mai puţin plăcute. Anumite preparate pe care, probabil, le-am evitat în zilele de post, ne-ar putea provoca tulburări digestive. 


Într-un articol precedent, v-am oferit unele sugestii pentru a vă proteja de astfel de suferinţe. Dacă, însă, nu aţi reuşit să urmaţi recomandările noastre, aţi putea avea în vedere o dietă de detoxifiere. Este mai simplu decât aţi crede, fiind ceva complet diferit de clasicele diete de acest fel care presupun, de multe ori, mari sacrificii.

Noi v-am pregătit un proces simplu, relaxat, care se desfăşoară pe durata a 3 zile. Fără post, fără laxative. Meniul este bazat pe ceaiuri, piureuri şi alimente naturale de-a dreptul delicioase, fără a exclude carnea din alimentaţie. Urmaţi aceste sugestii şi vă veţi regla nu doar digestia, ci şi concentraţia de zahăr din sânge şi presiunea sanguină.

Consumați alimente bogate în antioxidanţi
Timp de 3 zile, consumați alimente bogate în antioxidanţi, precum: fasole, spanac, varză creaţă, afine, cereale integrale, în general fucte şi legume viu colorate. Antioxidanţii ajută ficatul să elimine mai uşor substanţele nocive din organism. Usturoiul, ceapa şi ouăle conţin mulţi compuşi sulfurici care determină organismul să producă propriul antioxidant – glutationul. Acesta are un rol important în eliminarea metalelor grele precum mercurul şi arsenicul. Puteți curăța cu ușurință fructele și legumele folosind aceste curățătoare din inox sau ceramică, ori cuțitele extrem de ascuțite și durabile pentru profesioniști, marca Fissler sau Zwilling.

Beți multe lichide
Este foarte important să beţi între 8 şi 12 pahare de apă, suc proaspăt de legume sau ceai decofeinizat, pe zi (aproximativ 3 litri de lichide). Acest lucru va stimula circulaţia limfatică. Folosind un ceainic sau un infuzor (vi le recomandăm pe cele din inox) ,vă puteţi prepara propria licoare prin amestecarea următoarelor plante: rădăcină de păpădie, urzică galbenele, brusture și trifoi roșu. Adăugați o linguriță de ierburi uscate la o cană de apă clocotită. Lăsaţi la macerat timp de cinci minute, strecuraţi şi serviţi. Puteți alege o strecurătoare pe care să o folosiți timp îndelungat și care să nu ruginească. În acest caz, sunt recomandate, bineînțeles, cele din inox sau din silicon, dacă vreţi să economisiţi spaţiul din dulap.

Sugestie pentru prepararea ceaiului de detoxifiere:
Amestecaţi păpădia, lemnul dulce şi ghimbirul sau căutaţi, la Plafar, pliculeţe de ceai care conţin această combinaţie de plante. Lăsaţi-le la infuzat 10 – 15 minute, într-un infuzor sau ceainic acoperit. Lemnul dulce, pe lângă proprietăţile antioxidante, este de 50 de ori mai dulce decât zahărul.
Dacă vreţi să economisiţi timp sau nu aveţi răbdare să vă preparaţi amestecuri, puteţi opta pentru un amestec gata făcut din ceai alb, ceai verde şi goji, şi cu proprietăţi antioxidante.

Alegeţi mâncarea organică
Evitaţi alimentele prelucrate. Aici ne referim la tot ceea ce conține ingrediente pe care nu le cunoaşteţi sau care ştiţi că sunt dăunătoare. Feriţi-vă, pe cât posibil, de mâncarea tip fast-food, alimente prăjite, cafeină, lactate, alcool, carne roșie, zahăr și făină albă. 

Dimineaţa:
Pentru o bună digestie, înainte de micul dejun, beţi suc de lămâie. Stoarceți sucul de la o jumătate de lămâie într-o cană de apă fierbinte. Vă puteți folosi de o oală pentru suc din fructe sau legume, pe care îl găsiți aici, dar la fel de bine puteți utiliza un storcător pentru citrice (click aici) sau unul de dimensiuni mai mici, accesibil pentru toate buzunarele, cum sunt acestea, economice și durabile, fiind prelucrate din oțel sau oțel inoxidabil. 

Sugestie pentru masa de prânz:
O salată mică acoperită cu câteva felii de carne de pui sau somon preparate la grătar sau la cuptor.  Îmbrăcaţi-le cu suc de lămâie și puțin ulei de măsline extra virgin. Pentru acest lucru, aveți nevoie de o tigaie grill, ideal din fontă cu suprafață antiaderentă, cu interior marmorat sau ceramic. Tigăile din fontă, deși cam grele, sunt extrem de rezistente în timp și cu siguranță ați dori să le aveți în bucătărie. Pe acestea le găsiți aici.
Dacă vreţi să „ciuguliţi” ceva între mese, puteţi opta pentru fructe organice și nuci.

Mestecați
Mestecați de 10 – 12 ori, înainte de a înghiți. Când sunteți conștienți, veți avea o mai bună digestie, precum și senzația de sațietate, fără a simți nevoia de a mânca prea mult.

Practicați exerciții fizice
În timpul dietei de detoxifiere, este recomandați să practicați exerciții fizice. Foarte utile sunt alergatul sau mersul pe biciletă, în general tot ceea ce implică un efort destul de intens. Exercițiile fizice ajută la creșterea fluxului limfatic și la circulație. Prin transpirație, veți elimina mai ușor toxinele.

Periajul corpului:
Înainte de a face duș, cu o lufă sau o perie din fibre naturale, periați pielea prin mișcări circulare ferme. Evitați zona delicată a feței și a gâtului, precum și orice erupții cutanate sau inflamații. Acest lucru va contribui la buna circulație a sângelui și va ajuta la detoxifierea pielii. La final, clătiți-vă, timp de un minut, cu apă rece.

După câteva zile, urmând aceste recomandări, veţi elimina acea senzaţie de corp greu, iar dacă, timp de o lună, veţi menţine aceeaşi dietă, pe măsură ce se vor reduce greutatea, colesterolul şi nivelul de zahăr din sânge, veţi dobândi tot mai multă energie.

IMPORTANT:
Nu urmați aceste recomandări dacă:
sunteți gravidă
alăptați
sunteți în vârstă
aveți hipertensiune arterială
sunteți subponderali 
contrazic recomandările medicul dumneavoastră 

Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)


miercuri, 12 aprilie 2017

Cremă de brânză în formă de morcov - reţeta perfectă pentru un Paşte în familie

Dacă aveţi nevoie de o trataţie amuzantă de Paşte, încercaţi această reţetă de morcovi cu cremă de brânză! Cu siguranţă veţi câştiga votul pentru cea mai drăguţă şi mai gustoasă gustare!

Dacă serviţi această gustare la masa de Paşte, copiilor le va plăcea la nebunie! Nu doar arată bine, ci este şi incredibil de gustos. În plus, ai nevoie doar de vreo 10 minute pentru a combina toate ingredientele. Va fi gustarea voastră preferată de Paşte.

Ingrediente:
o cutie cremă de brânză (350 – 400 g), la temperatura camerei
3 tulpini de ceapă verde, tocată
1 lingură maioneză 
1 linguriță oțet alb
1 linguriță sos Worcestershire
½ linguriță muștar
½ linguriță sare de usturoi (Dacă nu aveţi în cămară, o puteţi prepara foarte simplu amestecând 1 parte pudră de usturoi şi 3 părţi de sare de bucătărie).
brânză Cheddar tocată fin
pătrunjel

Mod de preparare:
1. Amestecaţi toate ingredientele într-un bol. Pe o farfurie mare, formaţi, din compoziţia rezultată, un triunghi mare în formă de morcov.
2. Presăraţi pătrunjelul în partea de sus a preparatului, pentru a  contura frunzele morcovului. Acoperiţi totul cu brânză Cheddar.
3. Se poate servi cu biscuiţi sau legume tăiate (ardei, castraveţi, morcovi)


Poftă bună!

Autor: Jen Nikolaus


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Ouă tari de Paşte, decojite cu uşurinţă

Când sărbătorile bat la uşă, parcă intrăm într-o stare de alertă. Ne pregătim să primim musafirii şi dorim să îi întâmpinăm cu preparate care mai de care mai gustoase şi mai atrăgătoare. Vrem să ne impresionăm prietenii, cunoscuţii, colegii, poate chiar şefii pe care nu îi putem mulţumi întotdeauna, la muncă. Nu am vrea să ne dezamăgim nici familia care, de obicei, are aşteptări de la noi. Pe scurt, vrem să dovedim că suntem gospodine admirabile şi ne dăm toată silinţa ca masa de Paşte să fie, cum s-ar spune, ca la carte.

Printre apertivele pe care le puneţi pe masă, ar putea fi şi ouăle fierte, pe care le puteţi pregăti într-o mulţime de combinaţii. Ce să mai vorbim de tradiţionalele ouă roşii, nelipsite de pe mesele noastre de sărbătorile pascale?

În acest articol vă vom oferi câteva sugestii despre felul în care să fierbeţi ouăle, astfel încât să fiţi siguri că vor fi tari şi uşor de curăţat. Când oul este prea moale, nu îl veţi putea servi ca aperitiv, iar dacă este prea tare, va avea un gust cauciucat sau un inel verzui în jurul lui şi un gust neplăcut.

Înainte de a pune ouăle la fiert, este recomandat ca acestea să fie la temperatura camerei, nicidecum reci, tocmai scoase de la frigider. Dacă sunt reci, există riscul să se crape, în timpul fierberii.

1. Puneţi ouăle într-un vas cu apă rece, într-un singur strat, aşa încât apa să le depăşească cu aproximativ 2 centimetri.

2. Lăsaţi vasul cu ouă la fiert, neacoperit. Pentru a fi siguri că albuşul nu se va împrăştia dacă se va sparge unul dintre ouă, adăugaţi în apă puţină sare sau 3-3 linguri de oţet de vin de 9 grade. În plus, oţetul va contribui la decojirea, cu uşurinţă, a ouălor, dacă nu vreţi să le vopsiţi.

3. Când apa începe să clocotească, daţi flacăra încet şi lăsaţi-l la fiert 10 minute.

4. Pentru a preveni decolorarea gălbenuşului, scoateţi oul din apa clocotită şi puneţi-l într-un vas, sub jetul de apă rece, timp de jumătate de minut.

5. Scoateţi oul din apa rece şi lăsaţi-l din nou la fiert în apa fierbinte, pentru încă jumătate de minut.

6. Cu o plaletă, scoateţi ouăle din apă şi lăsaţi-le sub un jet de apă rece, timp de 3 – 4 minute, pentru a se curăţa mai uşor. V-ar putea fi de ajutor să le crăpaţi puţin coaja înainte de această operaţiune, însă dacă doriţi să le vopsiţi veţi sări, evident, peste acest pas. Dacă, însă, le folosiţi ca aperitive şi le crăpaţi coaja, le puteţi lăsa chiar jumătate de oră în apă rece. 

7. Rulaţi ouăle uşor, pe masă şi curăţaţi-le începând de la capătul gros. Ele se curăţă mai uşor în apă şi, în plus, veţi putea prinde mai bine pieliţa de sub coajă, ceea ce vă va ajuta să le decojiţi mai rapid.

8. Clătiţi-le sub jetul de apă pentru a îndepărta eventualele bucăţele de coajă.

Este recomandat să introduceţi ouăle în frigider în primele 2 ore de la fierbere. Ouăle decojite rezistă la rece maxim 2 zile, iar cele nedecojite, în jur de o săptămână.

Timpi de preparare:
·         ouă foarte moi: 3 minute
·         ouă moi: 4 minute
·         ouă usor moi dar cu gălbenuş ferm: 6 minute
·         ouă uşor tari dar cu gălbenuş cremos: 10  - 12 minute
·         ouă tari: 15 minute

Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

Produsele Nava - Frumuseţea Greciei în bucătăria ta

De câte ori vi s-a întâmplat să intraţi într-un magazin cu vase şi accesorii de bucătărie, să vedeţi produsul preferat şi să vă bucuraţi că l-aţi găsit la promoţie? Indiferent de bugetul pe care am fi dispuşi să îl alocăm pentru a ne procura un obiect de care avem nevoie în bucătărie sau care, pur şi simplu, ne-a luat ochii, parcă ne creşte inima când vedem că preţul lui este redus faţă de alte lucruri de acelaşi fel.

Dacă vă doriţi noi achiziţii de calitate nu este neapărat necesar să le găsiţi la promoţie. Vasele şi ustensilele de gătit Nava sunt mai accesibile ca preţ, nu sunt inferioare calitativ şi, în plus, cuprind în ofertă tot felul de accesorii: tirbuşoabe şi desfăcătoare de conservestrecurători, prese de usturoi, feliatoare de brânză sau de ouă, dopuri pentru sticlă, curăţătoare de legume din inox sau ceramică, unele folosite şi la decoraţiuni, ustensile pentru cotoarele de mere, cleşti de silicon, pâlnii şi multe altele.

Nava este un brand care se ocupă de designul şi manufactura inovativă a vaselor şi ustensilelor de gătit. Produsele pot fi caracterizate prin calitate înaltă la un preţ rezonabil. 

O puternică amprentă a modernismului şi a bunului gust se regăseşte în produsele Nava. 

Linia „fashion” a brandului este împărţită în 4 categorii:

Seria Lines se deosebeşte prin produse din porţelan cu forme rotunde şi pătrate, design minimalist şi cromatică simplă, eleganţa fiind dată de combinaţia dintre alb şi negru.

Seria Eco se remarcă prin linii fine şi design floral, culoare folosită fiind, bineînţeles, verde. Această serie include şi un set pentru mic dejun adresat copiilor. Având decoraţiuni atractive pentru cei mici, setul este compus din farfurie, castron, lingură, furculiţă şi cană.

Cu Seria Carreaux vă completaţi întregul set de vase (căni, farfurii, platouri şi boluri) pe care v-ar plăcea să îl aveţi în bucătărie. Este folosită aceeaşi linie a designului minimalist, de data aceasta modelul fiind carouri de culoare mov.

Seria Funky este caracterizată de culoarea portocalie, o culoare care aduce soarele în casa noastră şi ne înseninează momentele în care servim masa împreună cu cei dragi. Seria include şi aparatură electrocasnică precum sandwich maker, fierbător şi tocător electric.

Multe dintre produsele Nava sunt fabricate din porţelan de calitate, recunoscut drept emblema Chinei. Acesta este renumit pentru rezistenţa la atacurile substanţelor chimice şi la şocurile termice.

Altele, cum sunt seturile de tacâmuri şi suporturile pentru vase fierbinţi sunt produse din inox, material care nu mai are nevoie de nicio caracterizare. Rezistenţa în timp a oţelului inoxidabil a fost dovedită deja de numeroasele utilizări ale produselor create din acest material.

Alte ustensile precum mănuşile de bucătărie din silicon, pâlnii, strecurători, suporturi pentru vase fierbinţi îşi dovedesc utilitatea practică prin simplul fapt că sunt fabricate din silicon, ceea ce le face pliabile, pentru a nu ocupa mult spaţiu în dulap şi a putea fi curăţate cu uşurinţă.

Storcătoarele de citrice, infuzoarele, cutiile de pâine, suporturile de detergent şi burete pentru vase sunt lucruri care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie şi vin să completeze oferta de produse Nava.

Iar când primiţi musafirii în vizită, ce ar spune dacă i-aţi întâmpina cu o cafea proaspătă sau un ceai reconfortant servit în elegantele ceşti Nava?

Vă invităm să consultaţi aici înteaga ofertă de produse Nava.


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

vineri, 7 aprilie 2017

Reţetă amuzantă de omletă de Paşti

Fiecare sărbătoare poate deveni un moment special petrecut împreună cu familia. Paştele este o sărbătoare care îndeamnă mai degrabă la tihnă decât la distracţie. Cu toate acestea, putem alege să ne manifestăm bucuria şi să ne distrăm în felul nostru unic... în bucătărie. Pentru a găti un mic dejun amuzant avem nevoie de următoarele ingrediente:
  • brânză Provolone
  • bacon
  • măsline
  • morcov

Mod de preparare:
Bateţi câteva ouă pentru omletă şi preparaţi-le la microunde sau pe aragaz. După ce este gata, aşezaţi-o într-un catron. Adăugaţi 2 felii de bacon în loc de urechi şi două măsline în loc de ochi. Folosiţi brânza Provolone pentru a contura mustăţile şi vârful de la un morcov, pentru nas.
Se poate servi cu o salată de legume.
Poftă bună!

Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)