miercuri, 10 mai 2017

Cum să mănânci sănătos şi să te bucuri de mâncare

De-a lungul secolelor, omenirea a trecut prin foarte multe transformări. Una dintre schimbările majore este trecerea de la un mod de alimentaţie sănătos la unul bazat pe modernele preparate procesate. Nu întâmplător una dintre numeroasele diete promovate de nutriţioniştii de astăzi poartă numele de Dieta Paleo sau, altfel spus, Dieta Omului Cavernelor. În mod cert, oamenii de astăzi au o dietă cu mult diferită de cea a străbunilor noştri. Potrivit studiilor, cei care aleg hrana sănătoasă, pierd în greutate şi obeservă modificări benefice importante asupra stării lor de sănătate.

Mai sunt şi astăzi unii nutriţionişti care afirmă că, o dietă săracă în carbohidraţi este dăunătoare sănătăţii. În realitate, o dietă cu puţini carbohidraţi ajută la pierderea în greutate şi reduce riscul apariţiei anumitor afecţiuni, mai mult decât o dietă săracă în grăsimi. 

Beneficiile unei diete cu puţini carbohidraţi:
  • Contribuie la pierderea de grăsime mai mult decât o dietă săracă în grăsimi, unde numărul caloriilor este restricţionat.
  • Contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge, lucru foarte benefic pentru diabetici.
  • Contribuie la scăderea presiunii sanguine, dacă aceasta este mărită.
  • Contribuie la scăderea trigliceridelor într-o proporţie mai mare decât reducerea nivelului de grăsimi. Se ştie că trigliceridele sunt un factor de risc pentru bolile cardiovasculare.
  • Contribuie la creşterea nivelului de „colesterol bun” într-o măsură mai importantă decât o dietă cu puţine grăsimi. Mai mult „colesterol bun” înseamnă un risc mai mic al bolilor cardiovasculare.
  • Este mai simplu de urmat decât dieta săracă în grăsimi, datorită faptului că nu este necesar să număraţi caloriile şi să vă înfometaţi. Puteţi evita, astfel, coşmarul unei diete, aşa cum o ştim cei mai mulţi dintre noi.

Efecte secundare care pot apărea în timpul dietei sărace în carbohidraţi:
  • Dureri de cap
  • Oboseală
  • Iritabilitate
  • Constipare
Acestea pot dura în jur de 3-4 zile. Este foarte important ca, în tot acest timp, să ne alimentăm cu suficiente grăsimi deoarece acestea vor deveni noua noastră susă de energie.
În al doilea rând, este bine să adăugăm mai multă sare în mâncare pentru a compensa pierderea de sodiu. La fel de bine am putea să bem o lingură de bulion dizolvat într-o cană de apă fierbinte, deoarece acesta conţine două grame de sodiu.

Alimente recomandate
Cei care nu luptă cu pierderea în greutate, nu au niciun motiv să refuze alimente precum cartofii simpli sau dulci. Însă cei supraponderali sau cu probleme de metabolism, trebuie să renunţe la toate alimentele bogate în carbohidraţi.
Pentru a vă hrăni sănătos, aveţi la dispoziţie o paletă foarte largă de opţiuni:

Carne de viţel, de miel, de porc sau de pui
Singura condiţie este să fie neprocesată, iar animalele să fie hrănite cu hrană naturală. Puteţi prepara reţete foarte sănătoase şi gustoase la tigaia grill. Astfel de tigăi, unele cu interior ceramic, altele din fontă sau cu particule din piatră naturală, puteţi achiziţiona aici.

Peşte
Este un aliment bogat în omega-3, acizi graşi şi alţi nutrienţi. Este recomandat să mâncaţi peşte (în special somon) în fiecare săptămână. Iar dacă aveţi şi musafiri în vizită, este bine să aveţi în casă un set de tacâmuri pentru peşte. Cele mai rezistente şi mai estetice sunt de la Esmeyer şi le puteţi cumpăra de aici.

Ouă
Sunt printre cele mai nutritive alimente, mai ales gălbenuşul. Şi ouăle conţin omega-3.

Legume
Mâncaţi legume în fiecare zi. Conţin fibre şi mulţi nutrienţi foarte importanţi pentru organism.

Fructe
Aveţi o mare varietate de fructe la dispoziţie. Sunt uşor de preparat, bogate în fibre şi vitamina C. Dacă doriţi să slăbiţi, ar fi bine, totuşi, să le consumaţi cu moderaţie, din cauza nivelului ridicat de zahăr pe care îl conţin.

Nuci şi seminţe
Bogate în nutrienţi, dar cu multe calorii. Se recomandă consumul cu moderaţie pentru cei care şi-au propus să scadă în greutate. Dacă nu avţi încă un spărgător de nuci sau nu sunteţi mulţumiţi de calitatea din inox de la KingHoff sunt durabile prin calitatea materialului şi sigure datorită mânerelor cu inserţii de silion. Vezi oferta aici.

Cartofi
Rădăcinoasele sunt sănătoase, dar cu mulţi carbohidraţi. Se recomandă consumul cu moderaţie pentru cei care şi-au propus să scadă în greutate. Dacă vă plac cartofii pai, o alegere inteligentă ar fi feliatorul pentru cartofi pai. Astfel, veţi tăia mai uşor cartofii şi, fiind din inox, veţi şti că îl veţi avea pentru foarte mult timp. În plus, se poate folosi pentru felierea oricăror feluri de legume. Vezi oferta aici.

Lactate grase: brânză, brânză topită, unt, iaurt 
Sunt bogate în grăsimi sănătoase şi calciu. 
Grăsimi şi ulei: ulei de măsline, unt, untură. Alegeţi grăsimile saturate pentru gătitul la tigaia încinsă. 

Pentru a vă fi mai uşor să gătiţi, încercaţi tigăile cu interior antiaderent din granit, extrem de solide şi durabile (click aici).

Ce să bem?

Cafea
Cafeaua este o băutură sănătoasă şi bogată în antioxidanţi, însă cei sensibili la cafeină ar trebui să o evite. Dacă vreţi să savuraţi în fiecare zi o cafea care îşi păstrează aroma, este recomandat să o râşniţi chiar înainte de a o prepara. 


La un preţ foarte accesibil, puteţi găsi modele elegante de râşniţe, cum sunt acestea.

Ceai
Ceaiul este sănătos, bogat în antioxidanţi şi are mai puţină cafeină.
Vă recomandăm să folosiţi un ceainic sau infuzor din inox, întrucât acestea sunt mai rezistente în timp şi au un aspect estetic. Puteţi alege un ceainic KingHoff sau, dacă preferaţi ceva mai de lux, puteţi opta pentru brandurile Kassel sau Klausberg.
Întreaga ofertă de ceainice o găsiţi aici.

Dacă un infuzor vă este la îndemână, puteţi alege dintr-o mulţime de modele şi culori de la Nava, Klausberg şi KingHoff, printr-un click aici.

Apă
Este bine să beţi apă de-a lungul întregii zile, mai ales dacă faceţi multe exerciţii la sală. Pentru o apă fără impurităţi, puteţi alege cana filtrantă pentru apă de la KingHoff, la un preţ excelent şi care vine împreună cu două accesorii pentru filtrarea apei. Vezi detalii aici.

Sucuri fără zahăr sau îndulcitori artificiali
Alegeţi sucurile naturale de fructe, laptele şi chiar berea. Există o singură regulă simplă: să nu beţi nimic cu multe calorii.
Pentru a prepara unor sucuri delicioase, există aparate care nu necesită conectare la priză şi, drept urmare, pot fi folosite chiar şi atunci când rămâneţi fără curent electric. Mai mult, fiind compuse din mai multe recipiente, le veţi putea folosi şi separat, la prepararea mâncării. Acestea sunt disponibile sub brandurile Karl Kruger şi KingHoff şi le puteţi vedea aici.
Consumaţi cu moderaţie:

Ciocolată neagră
Alegeţi ciocolată organică cu 70% cacao sau chiar mai mult. Aceasta este bogată în grăsimi sănătoase şi antioxidanţi.

Alcool
Alegeţi vinurile seci şi băuturi care nu conţin zahăr sau carbohidraţi.

Iar pentru a fi practici, puteţi să vă procuraţi un set complet de ustensile de bucătărie. Modelul de la KingHoff, de exemplu, conţine, pe lângă desfăcătorul de sticle, ustensile precum: curăţător de legume, spărgător de nuci, presă pentru usturoi, desfăcător de conserve şi un suport de lemn pe care să le fixaţi. Puteţi vedea oferta aici

Lăsaţi-ne un un comentariu, mai jos, iar noi vă vom răspunde. 


Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

vineri, 5 mai 2017

7 motive pentru care să alegem produsele din oţel inoxidabil

Corodarea metalelor, în timp, a fost una dintre problemele cercetătorilor până la începutul secolului XX. Soluţia a apărut cu aproximativ o sută de ani în urmă, când un renumit chimist şi cercetător francez - Henri Le Chatelier – a descoperit efectele aliajului dintre oţeluri şi o anumită cantitate de crom.
Oţelul inoxidabil are în componenţă crom, într-o proporţie cuprinsă între 12 şi 30%, în funcţie de calitatea materialului. Cromul este cel care îi conferă metalului proprietăţi unice: rezistenţă la pete şi la factorul coroziv. 

Indicarea unor  tacâmuri inox cu 18/10 defineşte cantitatea de crom şi nichel din acel material (18% crom şi 10% nichel). Este un aliaj foarte rezistent la corodare (rugină), dacă produsul a fost bine îngrijit. Mai mult, stratul exterior al produsului se repară singur dacă acesta a fost deteriorat uşor. Este durabil în timp şi permite prepararea oricăror feluri de mâncare.  Este necesar să evitaţi clorul concentrat şi soluţiile saline.

Inoxul 18/0 conţine 18% crom şi 0% nichel. Este mai dur şi mai rezistent la deformare, însă mai puţin rezistent la corodare deoarece suprafaţa sa este mai puţin netedă.
Oxigenul din atmosferă în combinaţie cu cromul din compoziţia oţelului inoxidabil formează un film pasiv de oxid de crom care protejează de coroziune orice produs fabricat din acest material. Dacă, în schimb, vasele de inox nu sunt păstrate curate, acest proces de protecţie este afectat. Din acest motiv, dar şi din considerente estetice, este recomandat să curăţăm bine produsele din inox, după orice utilizare. 


Avantajele produselor din inox:


1. Rezistenţă la coroziune
Oţelul inoxidabil rezistă, cu succes, în cazul expunerii la majoritatea acizilor, soluții alcaline şi medii în care este răspândit clorul.

2. Rezistenţă la impact
Structura microscopică a acestuia îi conferă un grad ridicat de duritate.

3. Uşor de întreţinut
Fiind uşor de curăţat, oţelul inoxidabil este prima alegere în locuri care necesită condiţii stricte de igienă precum spitale, bucătării sau abatoare.

4. Durabilitate mai mare cu 50% decât a oţelurilor medii
Dacă luăm în considerare durabilitatea oţelului inoxidabil, produsele fabricate din acest metal sunt, adesea, opţiunea cea mai puţin costisitoare.

5. Rezistenţă la căldură şi îngheţ
Oţelul inoxidabil nu suferă schimbări de dimensiune datorate temperaturii şi îşi menţine duritatea la temperaturi ridicate.

6. Aspect plăcut 
Suprafața strălucitoare şi uşor de întreținut a oțelului inoxidabil îi conferă acestuia un aspect modern şi atractiv.

7. Eco friendly
Oţelul inoxidabil este 100% reciclabil. Peste 50% din noile produse de oțel inoxidabil provin din resturi retopite,completând, astfel, ciclul de viață al metalului.

Puteţi consulta aici oferta noastră de produse din inox.

Dacă doriţi să interacţionaţi cu noi, lăsaţi-ne un un comentariu, mai jos. 
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

joi, 4 mai 2017

Sărbătorim doi ani de parteneriat cu eMAG

Sărbătorim doi ani de parteneriat cu cel mai mare retailer din România - eMAG.ro. Doi ani frumoşi în care am crescut împreună cu ei; ani care ne-au determinat, uneori cu delicateţe, alteori cu dinamism, să ne dezvoltăm, pas cu pas, în ciuda obstacolelor şi provocărilor, de altfel, inerente.

Efortul pe care l-am depus, constant, pentru îmbunătăţirea serviciilor pe care le oferim şi pentru găsirea celor mai performante şi inovative produse se reflectă, astăzi, în rezultatele obţinute. În toţi aceşti ani, ne-am străduit să formăm o echipă dinamică şi perseverentă care răspunde cu promptitudine solicitărilor venite din partea clienţilor. 

Am reuşit, totodată, să ne fidelizăm clienţii prin intermediul unor produse de bucătărie de calitate, dar şi prin reduceri, promoţii şi concursuri cu premii. Am venit în sprijinul lor cu detalii legate de produsele noastre şi de felul în care le pot folosi. Pe site-ul nostru  - www.megaplus.ro - clienţii fideli beneficiază de un cod de reducere la orice produs şi de promoţii permanente, o parte dintre produse fiind, uneori, reduse chiar la jumătate de preţ.

Am ales să ne îndreptăm exclusiv spre produse de top, iar în cei aproape 10 ani de activitate, am evoluat până la nivelul unui magazin care poate oferi clienţilor toată gama de vase şi ustensile necesare pasionaţilor de gătit, în prezent oferta noastră incluzând peste 1600 de produse în stoc. Nu întâmplător am atras atenţia celui mai mare retailer de pe piaţa online din România - eMAG.ro. Este un parteneriat pe care l-am întâmpinat cu bucurie şi încredere şi pe care avem convingerea că îl vom fructifica mai departe.


Ultimii doi ani de când suntem prezenţi pe eMAG Marketplace au fost încununaţi de succese şi de multe satisfacţii. Tendinţa permanentă spre dezvoltare continuă a dus la câştigarea încrederii atât a partenerilor, cât şi a clienţilor noştri. Branduri germane precum Fissler, Kassel şi Zwilling J.A. Henckels nu sunt deloc străine cunoscătorilor artei culinare, adepţi ai produselor de bucătărie premium. Fabricate din materiale calitativ superioare, acestea se remarcă atât prin aspectul practic, cât şi prin designul estetic, fiind ideale pentru oricine doreşte o bucătărie modernă şi de bun gust. Oţelul inoxidabil este asociat, în cazul multor produse, cu lemnul de salcâm sau bambus, recunoscut pentru rezistenţa lui în timp. Am reuşit, de asemenea, să aducem pe piaţa din România produsele unor branduri mai accesibile şi, în acelaşi timp, sustenabile în privinţa raportului calitate/preț. Este vorba de branduri cu tradiţie pe piaţa internaţională, precum Esmeyer şi Karl Krüger. La fel ca celelalte, ele se remarcă prin manufactura ireproşabilă a produselor, atenţia acordată finisajelor, fineţe şi durabilitate. 


Din dorinţa de a oferi soluţii pentru orice buzunar, am luat contact şi cu branduri ca Nava, Kinghoff şi Klausberg. Mai accesibile ca preţ, ele nu sunt inferioare calitativ şi, pe lângă vase şi ustensile, cuprind în ofertă tot felul de accesorii precum tirbuşoane şi desfăcătoare, foarfece cu diverse utilizări în bucătărie, dar şi seturi de farfurii, boluri, căni, platouri, fabricate din inox sau porţelan.

Credem că prepararea alimentelor are un substrat mai profund decât pare la prima vedere şi ceea ce ar trebui să conteze cu adevărat în bucătărie este pregătirea unei vieţi mai bune, mai sănătoase. 

Ne-am propus să învăţăm oamenii să se bucure de gustul unui preparat bine gătit, să savureze timpul petrecut cu familia şi cu prietenii, să se conecteze cu cei care îşi doresc să se dezvolte şi să se delecteze cu ceea ce  gătesc. 
Îi ajutăm să găsească vasele şi ustensilele de care au nevoie în bucătărie, să îşi perfecţioneze abilitatea de a găti, să se inspire de la bucătarii şefi, să înveţe despre alimentele proaspete, de sezon şi alte trucuri utile în bucătărie.

Filosofia noastră este:
A mânca sănătos este o parte importantă a unei vieţi sănătoase. 
Un pas către o dietă sănătoasă este alegerea unor vase de bucătărie care ne permit să gătim sănătos pentru noi şi familia noastră. 



miercuri, 3 mai 2017

Mic dejun din peşte sau carne pentru a fi în formă toată ziua

Dacă vă imaginaţi că un mic dejun sănătos cu fructe şi ouă fierte este cel mai bun mod de a vă începe ziua, ar fi bine să vă mai gândiţi. Probabil carnea este ultimul aliment la care vă gândiţi pentru masa de dimineaţă. Trainerul personal Greg Cornthwaite propune o listă de patru mic dejunuri ideale pentru a rămâne în formă întreaga zi. Friptura, mielul şi carnea tocată, toate fac parte din meniu. Este o masă bogată în proteine şi grăsimi sănătoase, dar săracă în carbohidraţi, ceea ce, potrivit lui Greg, va împiedica producerea grăsimilor de către organism şi va echilibra nivelul de zahăr din sânge. Acest mic dejun furnizează organismului necesarul de proteine şi grăsimi, astfel încât, până la masa de prânz, să nu mai tânjiţi după zahăr.


Prima recomandare este: carne tocată de viţel cu broccoli şi ceapă roşie, prăjite în ulei de cocos. Acest preparat nu numai că este bogat în fibre, ci şi în vitaminele A, B1, B12, B6, fier, potasiu şi calciu. 

O altă opţiune ar fi să începeţi ziua cu o porţie de friptură cu varză Kale şi roşii prăjite în unt. 

A doua recomandare a lui Greg este: carne tocată de miel cu spanac şi ardei daţi la mixer. Această mâncare conţine minerale ca magneziu, fier, zinc, potasiu, precum şi vitaminele A, B2, B6, B12, C şi K.

Ultima dintre recomandări este: macrou prăjit cu fasole verde prăjită în unt şi câţiva stropi de lămâie. Este o masă plină de proteine, omega 3, vitaminele A, B1, B6 şi E, precum şi potasiu, magneziu, calciu şi fier.
Aceste mâncăruri sunt o opţiune bună pentru cei care iau repede în greutate. 

Metabolismul nostru poate diferi de cel al prietenului care poate avea la nesfârşit  un regim alimentar bogat în carbohidraţi, fără să se îngraşe. Tocmai din acest motiv, nutriţia este un subiect atât de controversat.

Opţiunea 1
Carne tocată de viţel cu broccoli și ceapă roșie (495 calorii)
Proteine: 43g
Grăsimi: 31 g
Carbohidraţi: 11g
200g carne de vită (384 kcal), 120g broccoli (38 kcal), ceapă roșie (24 kcal), prăjită într-o lingură de ulei de cocos (43 kcal).
Este bogat în zinc, vitamina B12, niacină, vitamina B6, fier şi riboflavină, fibre, acid pantotenic, vitamina E, mangan, fosfor, vitamina B1, vitamina A (sub formă de carotenoide), potasiu și cupru, magneziu, acizi grași omega 3, proteine și seleniu. 

Opțiunea 2
Carne tocată de miel cu spanac și ardei daţi la mixer (500 de calorii)
Proteine: 44 g
Grăsimi: 26g
Carbohidraţi: 14g
200 de grame de miel (400 kcal), două mâini de spanac (50 kcal), 240 de grame de ardei amestecați (50 kcal).
Pentru preparare, puteţi folosi o tigaie cu interior antiaderent şi înveliş în cinci straturi de la Nava. Straturile sunt fabricate din particule de piatră naturală şi rezistentă, pentru un gătit mai sănătos. 
Este un regim bogat în multe vitamine și minerale, inclusiv fier, zinc și vitaminele B12, K, A (sub formă de carotenoizi), mangan, folat, magneziu, fier, cupru, vitamina E, calciu, potasiu și vitamina C. Pe lângă acestea, conţine fibre dietetice, fosfor, vitamina B1. 

Opțiunea 3
Macrou prăjit cu fasole verde și lămâie stoarsă (491 calorii)
Proteine: 24 g
Grăsimi: 32g
Carbohidrați: 26g
150 de grame de macrou (300 kcal), 200 de grame de fasole verde (80 kcal) prăjite în unt (100 kcal), lămâie stoarsă (11 kcal).
Această masă are un conținut mare de cupru, vitamina B1, crom, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, vitamina A (sub formă de carotenoizi), niacină, proteine, acizi grași omega 3, fier, B6 și vitamina E. 
Peştele, fiind un preparat mai delicat, necesită o gătire ceva mai blândă. Din acest motiv, aţi putea folosi tigaia antiaderentă de la Fissler, al cărei strat interior antiaderent cu particule minerale asigură prăjirea delicată, rapidă şi mai sănătoasă, fără a se lipi. Baza tigăii se pretează pentru toate tipurile de plite, inclusiv cele pe inducţie, şi este fabricată din aluminiu pentru o distribuire uniformă a căldurii şi pentru a economisi energie.

Opţiunea 4
Friptură cu varză Kale și roșii (501 calorii)
Proteine: 28 g
Grăsimi: 29g
Carbohidraţi: 32g
113 grame friptură de vită (245 kcal), două mâini de varză Kale (100 kcal), două roșii medii (51 kcal), prăjite în unt (100 kcal).
Este o masă bogată în zinc, vitamina B12, seleniu și fosfor, dar este și o sursă bună de niacină, vitamina B6, fier și riboflavină.

Articol inspirat de www.dailymail.co.uk.


Şuncă glazurată cu ananas şi miere

Reţeta de şuncă cu glazură de miere şi ananas este atât de bună încât îţi lasă gura apă. Pentru a o pregăti, este nevoie doar de un efort minim, însă toată familia o va adora. Este alegerea perfectă inclusiv pentru ocaziile speciale, precum zilele de sărbătoare sau alte evenimente importante.

Reţeta este delicioasă şi servită la rece - sau mai degrabă la temperatura camerei - cu pere și șofran. 

Această șuncă va deveni piesa centrală a cinei, chiar dacă este servită rece cu o salată proaspăt preparată sau ca sandviș între două chifle, cu câteva frunze de salată. 

Dacă aşteptaţi musafiri în vizită, vă recomandăm să o preparaţi din timp, pentru a avea timp să vă odihniţi. Acest preparat este delicios chiar dacă îl serviţi după două zile.

Pentru 8 persoane

Ingrediente:
  • 9-10 bucăţi șuncă 

Glazură:
  • 240 ml suc de ananas 
  • 60 ml miere
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri
  • 2 linguri muştar

Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 162 grade Celsius. Așezați șunca în tavă cum este cea de la Karl Kruger şi acoperiți cu o folie de aluminiu. De mai mare ajutor v-ar fi un roaster, deoarece puteți acoperi carnea cu un capac. Un roaster de calitate puteți achiziționa de la KingHoff. Acestea sunt antiaderente, iar capacul este prevăzut cu picurător, ceea ce vă permite să adăugați condimentele fără a-l ridica (click aici pentru roaster). Lăsaţi la cuptor timp de aproximativ 10 – 12 minute pentru fiecare kilogram. În timp ce șunca este în cuptor, pregătiți glazura. Glazurați șunca cu 20 de minute înainte de a se termina de preparat.

Glazura:
Într-o cratiță mică, precum cea pentru sosuri, din inox, de la Kassel (click aici), la foc mediu, pregătiți sucul de ananas timp de 25 de minute, în timp ce amestecați frecvent. Sucul ar trebui să se reducă la jumătate. Adăugați mierea, zahărul și muștarul. Lăsați la foc pentru 5-8 minute, în timp ce amestecați constant. Odată ce glazura se îngroașă, ajungând la consistența unui sirop, luaţi-o de pe foc şi lăsați-o deoparte, până când șunca este pregătită de a fi glazurată.
Poftă bună!


Ne puteţi lăsa un un comentariu, mai jos. Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu multe informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)