joi, 1 martie 2018

Ce gătim în luna martie?

Am ajuns în acel moment al anului când iarna se pregăteşte să ne părăsească, iar producţia de primăvară începe să apară în pieţe şi hipermarketuri. Totuşi, încă avem şi o producţie fantastică de iarnă care nu se grăbeşte să plece de pe tarabe. Alegerea legumelor şi fructelor de sezon este o modalitate excelentă de a evada din rutina culinară. Având în vedere aceste lucruri, să vedem cum putem să ne hrănim proaspăt şi economic, în acelaşi timp, în luna martie.

Nu am putea petrece luna martie fără două ingrediente esenţiale: ouăle şi carnea de pui. Ouăle sunt
perfecte pentru a fi gătite primăvara, însă aveţi grijă să fie proaspete. Nu-i aşa că vă gândiţi deja la o omletă pufoasă pentru micul dejun? Mai proaspăt de atât nici că se poate!

Pe de altă parte, carnea de pui este un aliment atât de versatil şi delicios în atât de multe feluri. În plus, nici este scumpă iar reţetele sunt nenumărate. Multe dintre ele nu necesită mult timp de preparare şi sunt perfecte pentru primăvară. Este o carne uşoară care merge de minune cu legume de sezon precum morcovi, usturoi, cartofi, ceapă, dovlecei, sfeclă, dar şi cu verdeţuri.

Legumele – potrivite pentru sezonul de gătit din martie

Sparanghel
Vedeta lunii martie este sparanghelul. Desigur, vă puteți procura "sparanghel" sau, în orice caz, ceea ce putem numi tehnic sparanghel, pe tot parcursul anului. Dar tipul de sparanghel pe care îl găsiţi în magazinele alimentare în luna noiembrie ar trebui să vină cu o etichetă de avertizare care să vă aducă aminte că este doar o copie fadă  a legumei reale. Sparanghelul cu adevărat proaspăt de sezon are o aromă delicată și un gust ușor crocant care merge de minune cu ouă, friptură sau aproape orice altceva.

Poate fi cumpărat proaspăt din piaţă sau luat direct din grădină (dacă locuiţi la curte) şi este o excelentă sursă de proteine necesară inclusiv copiilor, mai ales dacă nu le place carnea sau lactatele.

Ridichi
Ridichile crude adaugă un gust înţepător salatelor și burgerilor. Aceste legume conţin vitaminele A, C, E şi K, fier, calciu, cupru, magneziu, mangan şi zinc, proteine, carbodidraţi, fibre şi electroliţi. 

Printre beneficiile ridichilor, putem enumera:
  • Reduc riscul de cancer
  • Protejează rinichii şi ficatul
  • Combat retenţia apei în organism
  • Încetinesc apariţia ridurilor
  • Ajută la slăbit
Gătite, ridichile au o aromă mai puternică. Cumpărați vreo câteva legături şi alegeți metoda preferată de a le prepara. 

Brocoli
Brocoli este încă proaspăt în această lună. De fapt, aceasta este ultima lună în care va fi proaspăt deoarece, pe măsură ce vremea se încălzește, trebuie să ne pregătim pentru un nou sezon de cultivare. Același lucru este valabil și pentru varza de Bruxelles care se apropie de sfârșitul recoltei, dar încă mai este de sezon, fiind una dintre legumele pe care le veți găsi la un preţ mai convenabil în acest moment al anului.

Mangold şi varză Kale
Mangoldul şi varza Kale sunt proaspete și valoroase, cu varietăţi de culoare. Să adăugăm un mic curcubeu farfuriei noastre! Mulţi pasionaţi de gătit ştiu ce înseamnă varza Kale, însă mangoldul este un soi destul de rar folosit la noi. Pentru cine nu ştie, aceasta este o legumă din aceeaşi familie cu spanacul şi varza kale care reglează nivelul de zahăr din sânge. În plus, conţine antioxidanţi şi substanţe cu rol antiinflamator şi de detoxifiere. Nu ar putea fi un anotimp mai potrivit pentru a ne bucura de frunzele sale crocante şi gustoase.

Salată verde
Unele piețe și supermarketuri vor începe să aibă o salată proaspăt cultivată. Este cel mai indicat anotimp dacă vrem să avem o schimbare în obiceiurile noastre alimentare. Poate fi consumată cu legume fierte, alături de felurile principale de mâncare. 

Cartofi noi
Cartofii noi sunt de sezon, din primăvara târzie până la începutul verii. Sunt mici, delicaţi și perfecţi pentru a fi copţi sau serviţi cu salate. Sunt puțin mai dulci decât cartofii obișnuiți și au o textură mai fermă. 

Rucola
Rucola este o verdeaţă cu atitudine serioasă. Puteți profita de aroma ei din primăvară până prin toamnă, dar este puțin mai fragedă primăvara. Deci dacă nu vă place rucola de vară, vă recomandăm versiunea de primăvară. Iată câteva dintre beneficiile acestei legume:

  • Combate cancerul
  • Este bogată în clorofilă
  • Ajută la hidratare
  • Contribuie la sănătatea oaselor
  • Reduce inflamaţiile din corp
  • Curăţă şi detoxifică corpul
  • Protejează creierul de declinul cognitiv produs odată cu înaintarea în vârstă 
  • Ajută la pierderea în greutate
  • Poate fi folosită ca afrodisiac
Fructele
Încep să apară, din abundenţă, fructe din zone mai îndepărtate, la un preţ mai bun. Avocado, lămâie, grapefruit și mandarine vor fi la toate tarabele din piaţă şi în toate magazinele.

Rubarbă 
Rubarba, de asemenea, se găseşte acum la un preţ foarte bun, cu precădere la începutul lunii martie. Rubarba sau rubarbărul este o legumă-fruct cu proprietăţi terapeutice, cultivată mai ales în Transilvania şi nordul Moldovei. Este o importantă sursă de zahăr, vitamine, A, B1, B2, C şi K), proteine, acid lactic, acid citric, ulei volatil, magneziu şi calciu, fiind indicată în special femeilor gravide şi mamelor care alăptează. Totodată, rubarba ameliorează crampele stomacale şi stimulează tranzitul intestinal. În bucătărie, poate fi folosită cu succes la prepararea dulciurilor precum compoturi, dulceaţă, plăcinte şi tarte. 
Rubarba nu este tocmai genul de legumă pe care să îl trântiţi pur şi simplu în farfurie, dar nici nu aveți nevoie să-l înecați în zahăr. De fapt, nu trebuie să fie un desert! Doar gustaţi ...

Caise proaspete
Puteți obține caise uscate în orice moment al anului. Dar dacă vreţi cele mai bune caise proaspete, trebuie să aşteptaţi sezonul; în caz contrar, este posibil să vă procopsiţi cu unele care au fost culese înainte de a fi copate și, prin urmare, nu sunt prea aromate. Cele mai aromate caise apar în primăvara târzie și la începutul verii, așa că fiţi pe fază pentru că se apropie sezonul!

Căpşuni
Căpșunile sunt păsările de primăvară ale fructelor de pădure, care apar la începutul sezonului, pentru a-ți trezi apetitul pentru vara care va veni. (Cu excepția cazului în care, bineînțeles, locuiți în Florida, caz în care sezonul de căpșuni este toamna târziu!). Căpșunile sunt gustoase în deserturi, dar există numeroase rețete savuroase care le prezintă în salate sau într-o combinaţie cu legume, ca parte a felului principal. Noi v-am pregătit o reţetă deosebită de salată cremoasă de pui cu căpşuni pe care o puteţi accesa aici.

Pe scurt, pentru a vă pregăti de sezonul de primăvară, iată ce este indicat să aveţi în bucătărie:

Legume:

  • Anghinare
  • Sparanghel
  • Avocado
  • Fasole
  • Muguri de fasole
  • Sfeclă
  • Brocoli
  • Varză de Bruxelles
  • Varză
  • Morcov
  • Conopidă
  • Chimen dulce
  • Praz
  • Salată verde
  • Ciuperci
  • Mazăre
  • Mangold
  • Spanac
  • Porumb dulce
  • Roșie
Fructe:

  • Banane
  • Cireșe
  • Grapefruit
  • Lămâi
  • Mandarine
  • Mango
  • Pepeni
  • Portocale
  • Papaya
  • Pawpaw
  • Ananas
  • Rubarbă
  • Căpșuni
Voi ce v-aţi propus să gătiţi în luna martie?

Vă recomandăm:
Cum să mănânci sănătos şi să te bucuri de mâncare

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

luni, 26 februarie 2018

Cele mai bune vase pentru copt

Pentru cei mai mulţi dintre noi, a coace nu este mare filosofie. Atât timp cât vasul poate fi introdus în cuptor şi rezistă la temperaturi înalte, este numai bun pentru a coace. Greşit!

Vasele pentru copt sunt disponibile în forme variate – pătrate, rotunde, ovale, dreptunghiulare – şi în diferite dimensiuni – de la 22 până la 40 de centimetri. De vreme ce dimensiunea tăvii trebuie să corespundă reţetei pe care vrem să o preparăm, este indicat să avem la dispoziţie o plajă mai largă de vase.
Tava standard de 30 de centimetri este mai versatilă deoarece putem coace antreuri precum macaroane şi brânză, enchiladas sau chiar legume. Vasele ovale şi rotunde sunt estetice ca prezentare, dar nu sunt practice când avem de gătit lasagna.
Tăvile din fontă, spre deosebire de cele din aluminiu, nu sunt reactive, aşadar sunt recomandate pentru gătirea mâncărurilor acide precum roşiile.
Dacă aveți un vas dreptunghiular cu o formă plăcută şi care coace uniform, probabil că nu aveți nevoie de unul nou. Dar dacă nu vă place forma tăvilor din bucătărie, dacă mânerele vi se par greoaie sau doar căutați ceva mai prezentabil, vă recomandăm să faceți un upgrade.
Veți găsi numeroase tăvi de teflon, fontă şi oțel inoxidabil, care sunt mult mai durabile decât sticla sau ceramica și pot fi utilizate la temperaturi foarte înalte, în cuptor. Acesta este un mare avantaj dacă obişnuiţi să preparaţi carne la cuptor, după care să încropiţi un sos în crăticioara de pe aragaz.

Provocarea constă în a decide ce vreţi să cumpăraţi. Vasele care pot fi utilizate în cuptor nu doar sunt disponibile într-o mare varietate de materiale, de la silicon la oţel inoxidabil, ci pot varia, de asemenea, şi în preţ. De fapt, diferenţa dintre materiale poate influenţa felul în care mâncarea este gătită. Prin urmare, înainte să achiziţionaţi vasul preferat, luați în considerare ceea ce vreţi să gătiți, precum și numeroasele opțiuni de a coace. În acest fel, aţi putea avea rezultate mai bune.

Să coci nu este ca şi cum ai pregăti o simplă rețetă unde tot ceea ce ai de făcut este să arunci ingredientele într-o tigaie și să le dai la cuptor. Coacerea este legată de o maximă veche pe care probabil ați auzit-o de nenumărate ori: " a găti este o artă, a coace este o știință". Atunci când sunt combinate și încălzite, ingredientele pregătite să fie coapte au o reacție științifică dar, totodată, reacționează și cu vasul pe care alegeți să-l folosiţi.
„Un lucru la care mulți brutari începători uită să se gândească este modul în care vasul lor va reacționa cu ingredientele. Folosirea vaselor de sticlă sau de metal va avea rezultate diferite deoarece acestea au proprietăți diferite.” (Shelly Westerhausen)

Înainte de a vă cumpăra un vas pentru copt, există câteva "reguli" de luat în considerare. În primul rând, consultați rețeta originală. De obicei, instrucțiunile unei rețete vă vor spune ce tip de vas ar trebui să utilizați. Dacă nu există nimic menționat, acordaţi atenţie temperaturii de coacere. Un anumit fel de mâncare care necesită coacere timp de doar câteva minute la o temperatură ridicată va fi prea fierbinte pentru unele vase de copt.

De asemenea, ceea ce gătiţi este unul dintre factorii care stau la baza alegerii produselor pentru copt. Acestea mențin căldura în mod diferit, deci este important să stabiliţi dacă doriți ca mâncarea să fie crocantă și rumenită sau pur și simplu pătrunsă. Dacă știți felul în care fiecare vas pentru copt reacţionează atunci când îl introduceţi în cuptor, puteți alege modelul potrivit, fără a vă îngrijora cu privire la modul în care se va găti mâncarea.

Vasele pentru copt din metal – pentru temperaturi ridicate
Metalul este un fantastic conductor de căldură, așa că, atunci când trebuie să încălziți rapid un vas, alegeți o tavă de metal. Va absorbi căldura cuptorului în doar câteva minute și va rumeni rapid mâncarea pe margine.
Această capacitate a metalului de a se încălzi îl face să fie cea mai bună alegere pentru orice preparat care trebuie să iasă crocant din cuptor fără să fie umed, precum cartofii copţi, crusta de pizza sau de plăcintă.
Metalul, fie că este este vorba de oțel inoxidabil, fontă sau aluminiu, este de asemenea potrivit pentru rețetele care necesită căldură foarte mare. Vasele de sticlă sau ceramică se pot sparge dacă sunt supuse unei călduri mari în cuptor; în schimb, metalul poate tolera temperaturile ridicate.

Cu toate acestea, când coaceți ceva acid, precum roşiile este mai bine să optați pentru vasele de gătit care nu sunt din metal. Aceste alimente suferă o reacție chimică atunci când sunt încălzite în vase de metal, lăsând în urmă o culoare neplăcută pe vas și căpătând un gust metalic. Potrivit lui David Lebovitz, excepție de la această regulă fac tăvile din oțel inoxidabil, material care este etichetat drept non-aderent.
În plus, de vreme ce este un bun conductor de căldură, puteţi să vă mențineți preparatele calde în cuptor pentru o perioadă lungă de timp.

Vă recomandăm:

Tavă din inox pentru lasagna KingHoff, lungime 31 cm, capac

 Tava din inox pentru lasagna KingHoff, lungime 31 cm, capac

 Formă reglabilă pentru tort KingHoff, diametru 16 - 30 cm, material inox

  Forma reglabila pentru tort KingHoff, diametru 16 - 30 cm, material inox

Tăvile din fontă – fierbinţi pentru mult timp
În mod cu totul neaşteptat, vasele din fontă sunt unele dintre cele mai indicate pentru a coace. Cu ajutorul lor putem obţine acea frumoasă margine caramelizată şi crocantă. Întrucât tăvile din fontă au capacitatea de a se încinge şi de a se menţine fierbinţi mai mult timp, puteţi coace negrese, brioşe şi orice alte preparate la care vreţi să obţineţi un interior moale şi o crustă plăcută. Puteţi folosi vasele de fontă şi pentru a coace, cu succes, pâine şi prăjituri cu fulgi de porumb.

Vă recomandăm:

Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac

 Roaster cu interior teflonat pentru cuptor Country Fissler, capacitate 6.5 litri, capac

Tavă cu forme pentru brioşe Kinghoff, material fontă, 6 cupe

 Tava cu forme pentru briose Kinghoff, material fonta, 6 cupe

Tăvile din teflon – ideale la temperaturi mici şi medii
Atunci când veţi coace în tăvi anti-aderente din teflon, puteți fi siguri că delicioasele preparate vor aluneca imediat în mâinile pofticioşilor. Teflonul este durabil și rezistent la zgârieturi. Proprietăţile anti-aderente ale teflonului vă permite să gătiţi și să îl curăţaţi mai uşor, economisind timp şi efort, iar rezultatul va fi unul pozitiv; ceea ce veţi coace va arăta mai proaspăt pentru mai mult timp. 

Asociaţia Amrican Heart sfătuiește oamenii să "folosească vase anti-aderente pentru a putea găti cu un minim de ulei", ceea ce înseamnă "crearea unei diete mai sănătoase fără a pierde din gust". De asemenea, prin limitarea cantității de ulei și grăsimi, reduceți riscul de incendii produse din cauza aragazului.

În ciuda zvonurilor, tăvile din teflon sunt sigure, însă nu în orice condiţii, ci doar atunci când nu sunt încălzite peste măsură, este de părere Robert L. Wolke, Ph.D., profesor emerit de chimie la Universitatea din Pittsburgh şi autorul cărţii What Einstein Told His Cook: Kitchen Science Explained.

În aceste circumstanţe, apare întrebarea pe deplin justificată: „Ce înseamnă peste măsură?” Kurunthachalam Kannan, Ph.D., toxicolog de mediu la Departamentul din New York al Centrului Health's Wadsworth, explică: „La temperaturi de peste 260 de grade Celsius, începe procesul de distrugere şi sunt eliberate mici particule chimice. DuPont, inventatorul și producătorul teflonului, este de acord că „260 de grade Celsius este maximul recomandat pentru gătit.”

În concluzie, aşezaţi tăvile anti-aderente pe foc mic sau mediu pentru a proteja stratul anti-aderent. Dacă observați fum sau mâncare arsă când îl așezați în cuptor, scoateți-l imediat pentru a preveni deteriorarea vasului.

Vă recomandăm:

Set prăjituri Klausberg, material teflon

 Set prajituri Klausberg, material teflon

Set 3 tăvi Klausberg, material teflon, tavă cozonac, tavă tort, tavă friptură

 Set 3 tavi Klausberg, material teflon, tava cozonac, tava tort, tava friptura

Tavă cu forme pentru brioşe Klausberg, material teflon

 Tava cu forme pentru briose Klausberg, material teflon

Tăvile din oţel carbon – extrem de versatile
Dacă nu aveţi în bucătărie o tavă din oţel carbon, ar fi bine să vă cumpăraţi. Sunt nişte vase foarte versatile, care poate trece de pe aragaz în cuptor fără probleme. Reţin bine căldura și în timp, le puteți crea o suprafață anti-aderentă la fel ca fonta. Deşi se aseamănă mult în compoziţie cu cea din urmă, tăvile din oţel carbon sunt mai subţiri şi mai uşoare. În plus, sunt relativ ieftine, sunt uşor de curăţat şi se pot folosi şi pe plitele cu inducţie. În vasele din oţel carbon, cartofii capătă o frumoasă coajă aurie. Fripturile dezvoltă o crustă delicată. Broccoli devine de o frăgezime crocantă. Somonul se găteşte repede și rămâne moale.

Vasele din oţel carbon nu pot fi curăţate în maşina de spălat vase şi reacţionează la prepararea prelungită a alimentelor acide şi alcaline, deci nu le folosiţi pentru a găti, de exemplu, un sos de roşii.

Vă recomandăm:

Set tăvi rotunde pentru copt KingHoff, oţel carbon, 24, 26 şi 28 cm

 Set tavi rotunde pentru copt KingHoff, otel carbon, 24, 26 si 28 cm

Tavă pentru copt KingHoff, oţel carbon, capac plastic cu mânere

 Tava pentru copt KingHoff, otel carbon, capac plastic cu manere

 Formă din oţel carbon pentru brioşe KingHoff, 12 cupe

  Forma din otel carbon pentru briose KingHoff, 12 cupe

Tavă rotundă pentru tort KingHoff, diametru 24 cm

 Tava rotunda pentru tort KingHoff, diametru 24 cm

Siliconul – potrivit pentru rețetele ușoare
Siliconul este încă o raritate în multe bucătării, dar dacă aveți o bucată sau două prin dulap este important să înțelegeți felul în care se pot folosi pentru a coace.
Vestea bună este că siliconul este în esență non-aderent! Este ideal pentru alimentele lipicioase care nu se desprind cu ușurință. Practic, vasele din silicon elimină orice resturi rămase odată ce mâncarea este gătită. Vestea proastă este că siliconul este, totodată, destul de dificil când e vorba de temperatura din cuptor.

Acest material nu este un bun conductor de căldură. Are nevoie de o perioadă destul de lungă pentru a se încălzi și poate afecta aspectul produselor de panificație, în privinţa rumenirii. Nici să nu vă gândiţi că veţi obţine preparate cu margine crocantă!

Cu toate acestea, siliconul este o opțiune bună atunci când vreţi o coacere ușoară. Deci, dacă preparaţi brioșe, prăjituri ușoare sau pâine, siliconul poate elimina atât reziduurile care se pot lipi în timpul coacerii, cât și jumătatea de prăjitură care ar putea rămâne lipită de vas.

Vă recomandăm:

Formă din silicon pentru brioşe KingHoff, 12 cupe

 Forma din silicon pentru briose KingHoff, 12 cupe

Formă din silicon pentru tartă KingHoff, diametru 27,3 cm

 Forma din silicon pentru tarta KingHoff, diametru 27,3 cm

Formă din silicon pentru tort KingHoff, diametru 25,5 cm

 Forma din silicon pentru tort KingHoff, diametru 25,5 cm

Începeţi să coaceţi!
Odată ce cunoașteți toate tipurile de vase pentru copt, puteţi începe să vă pregătiţi bunătăţile, prezenta brioșe frumos rumenite, fripturi bine pătrunse și prăjiturele perfecte. Totul este de a face alegerea corectă în funcție de ceea ce v-aţi propus să coaceți, de temperatura la care coaceți, de gust și de modul în care doriți să se arate la preparatul final.

Care sunt vasele voastre preferate pentru copt? Aşteptăm, cu nerăbdare, părerile voastre, mai jos.

Din aceeaşi categorie, vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

joi, 22 februarie 2018

Pui cu legume la oala din inox Fissler, Seria Profi - reţetă de iarnă

Această reţetă este o modalitate foarte bună de a duce carnea de pui la un nivel superior, iar muştarul este ingredientul secret. Combinaţia dintre pui şi legume conferă reţetei o aromă incredibilă. Este mâncarea ideală pentru nopţile reci de iarnă când tot vă doriţi este să vă strecuraţi sub plapuma călduroasă de pe canapea. Drept bonus, veţi primi o masă consistentă, cu un conţinut foarte scăzut de grăsimi.


Timp de preparare:  2 ore
Nivel de dificultate: uşor
Porţii: 4 – 6

INGREDIENTE:
  • 1 pui (aproximativ 1.8 kg)
  • 2 cepe
  • 6 legături de ţelină
  • 6 morcovi
  • 2 frunze de dafin
  • 2 legături de cimbru
  • 5 g piper negru
  • 50 g unt
  • 100 g bucăţi de bacon afumat
  • 3 napi mici
  • 15 g făină
  • 30 g muştar cu boabe
  • 45 g smântână
  • Pătrunjel tocat

MOD DE PREPARARE:
Pentru această reţetă aveţi nevoie de o oală mare. Vă recomandăm oala de 6.5 litri de la Fissler, seria Profi, din inox de cea mai bună calitate (20/10). Întrucât nu vine împreună cu capacul, vă sugerăm să îl achiziţionaţi accesând acest link. 

1. Puneți puiul în oala mare de la Fissler. Tăiaţi în două o ceapă, o țelină și un morcov. Adăugaţi-le în oală împreună cu ierburi, piper și un vârf de sare. Adăugați apă cât să acopere puiul pe jumătate, acoperiți bine și lăsaţi să fiarbă timp de 1½ ore. Lăsaţi puţin să se răcească, scoateți puiul şi puneţi-l într-un vas, apoi vărsaţi zeama de la pui într-un castron.

2. Atunci când puiul este destul de răcit pentru a nu vă frige, îndepăraţi carnea de pe oase; rupeți bucățile cu mâna. 

3. Tocaţi ceapa rămasă şi tăiaţi ţelina şi morcovii în felii groase. Încălziţi untul în aceeaşi oală, adăugaţi ceapa şi feliile de bacon afumat, apoi prăjiţi uşor timp de cinci minute până încep să se rumenească. Adăugaţi restul de legume, apoi prăjiţi încă două minute. Turnaţi făina, amestecaţi şi lăsaţi pe foc timp de un minut. Măsuraţi să aveţi 900 de mililitri de zeamă de pui (dacă nu aveţi suficient, completaţi cu apă), apoi adăugaţi-o, treptat, în tigaie, amestecând. Acoperiţi, apoi fierbeţi 20 – 25 de minute până când legumele se frăgezesc.

4. Puneţi puiul în tigaie, împreună cu muştarul şi smântâna şi fierbeţi din nou, amestecând uşor. Condimentaţi şi presăraţi pătrunjelul.


Care este rețeta voastră preferată cu carne de pui?

O altă variantă a rețetei - Pui cu legume in sos Worcester - puteți vedea pe www.bucataras.ro.
Mega Plus vă dorește poftă buna!

Vă recomandăm și alte rețete cu carne de pui:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)

22 de instrumente preferate ale Maeştrilor Bucătari

Cei mai buni bucătari din Statele Unite au povestit, pentru Food Network Magazine, care sunt instrumentele de bucătărie fără de care nu pot trăi. Iată ce au relatat.

Spatula bunicii va fi întotdeauna preferata mea deoarece, atunci când o ţin în mână, este ca şi cum aş ține-o pe ea de mână!”
Paula Deen
Paula’s Best Dishes

spatula
„Ajută la zdrobirea usturoiului şi la frăgezirea cărnii într-un mod atât de distractiv şi de agresiv.”
Nadia G
Nadia G's Bitchin' Kitchen

 Dispozitiv pentru fragezit carnea

„Folosesc curăţătorul acasă pentru tot ceea ce trebuie decojit sau ras. Fără el, nu m-aş putea descurca prea uşor.”
Bruce Sherman
North Pond, Chicago

 Curatator legume si fructe

"Uneori pur și simplu nu puteți termina sticla. Dopul va menține lichidul proaspăt pentru a doua zi."
Missy Robbins
A Voce, New York City

 Dop pentru sticla

"În casă la mine se bea numai suc proaspăt - fiicele mele știu cum să taie portocalele și să extragă zeama".
José Andrés
Minibar, Washington, D.C.

 Storcator Fructe

„Nu pot trăi fără ea. Ador coaja rasă de citrice, hreanul proaspăt ras sau o brânză tare şi bogată în sare.
Michael Symon
Iron Chef America

1. Este mai ușor de curățat decât răzătoarea în formă de cutie.
2. Puteţi rade şi tăia în bucăți la perfecţie toate acestea și mai mult: usturoi, brânză, nucșoară, lămâie, lime, portocală, ghimbir, ceapă.
3. Este foarte robustă.
4. Puteţi alege între diverse dimensiuni, forme și modele.
Sunny Anderson
Cooking for Real 

 Razatoare microplana

„Îl folosesc pentru multe dintre marinatele mele, pentru sos aioli, amestecuri sau pesto. Îmi place pentru că scoate în evidență toate uleiurile naturale ale ingredientelor.”
Jose Garces
Iron Chef America

„Ador un mojar și un pistil. Pisarea mirodeniilor prăjite, zdrobirea căţeilor de usturoi mă conectează la ingredientele mele și îmi face mâncarea gustoasă!”
Alex Guarnaschelli
Iron Chef America

 Mojar si pistil

Este cel mai bun cuţit universal şi poate fi folosit la orice, de la decojirea cepei până la mărunţirea merelor!”
Marc Murphy
Chopped

 Cutit universal zimtat

„Vă permite să aveţi mai multă precizie în măsurarea ingredientelor pentru reţete.”
Nathan Myhrvold
Co-autor, Modernist Cuisine at Home

 Cantar digital de bucatarie

"Sunt ieftine, uşor de depozitat şi de curăţat. Puteţi să tăiaţi ingredientele, să ridicaţi tocătorul cu totul, şi să le lăsaţi să alunece în tigaie".
Dale Talde
Talde, Brooklyn

 tocator plastic

"O folosesc pentru a deschide pachete de alimente, pentru a tăia sfoara și a face cercuri de pergament pentru coacerea tortului. Sunt excelente și pentru jupuirea puiului, iar lamele se curăță ușor".
Ron Ben-Israel
Sweet Genius

 Foarfeca pui

„Instrumentul meu preferat de bucătărie este un feliator de ouă. Fiicele mele adoră să îl folosească pe ouăle lor fierte!”
Geoffrey Zakarian
Chopped

 Feliator ou

„Mereu am crezut că este mai profesional să tai cu un cuțit așa cum m-au învățat la școala culinară - dar când am crescut, mi-am dat seama că tai mai bine cu un tocător în formă de semilună".
Cesare Casella
Salumeria Rosi Parmacotto Il Ristorante, New York City

 Tocator verdeata cu suport de lemn

"Cumpăr mirodenii întregi și le macin proaspete. Aroma este mult mai pronunțată și o ador, mai ales dacă au fost mai întâi prăjite".
Amanda Freitag
Chopped

"O râşniţă frumoasă este nu doar atractivă în bucătărie, ci și un instrument perfect pentru finisarea celor mai multe feluri de mâncare."
Laurent Tourondel
Arlington Club, New York

 Rasnita electrica

"Este minunat pentru îndepărtarea solzilor și îşi face treaba fără să afecteze carnea".
Chris Cosentino
Incanto, San Francisco

 Cutit pentru filetare

"Cred că un wok va ajuta orice bucătar să obțină, acasă, noi arome interesante, să încerce noi tehnici și, în cele din urmă, să obțină recenziile râvnite de la prieteni și familie".
Wolfgang Puck
Spago, Beverly Hills

 Tigaie wok

„Ador foile de silicon pentru chipsurile crocante.”
Michael Chiarello
Easy Entertaining With Michael Chiarello


„Categoric nu pot să trăiesc fără tigaia mea grill pătrată, cu baza grea. Este perfectă pentru a întoarce cu uşurinţă ouăle și clătitele. În plus, se potrivește perfect pentru cel mult patru sandwich-uri.”
Jeff Mauro
Sandwich King

 Tigaie grill Karl Kruger

"Este necesar pentru a obține temperatura exactă a fripturilor, a cotletelor și a fileurilor de porc. De asemenea, prăjesc multă carne de pui și trebuie să fiu sigur întotdeauna că este gătit corect!"
Jeff McInnis
Yardbird Southern Table & Bar, Miami

 Termometru pentru friptura

„Coaste înăbuşite în 25 de minute? Supă de găină cu aromă intensă în 15 minute? Oala sub presiune este un must-have în bucătăria vooastră.”
Richard Blais
The Spence, Atlanta

 Oala sub presiune Fissler
"Încălzește mâncarea uniform, este ușor de curățat și de păstrat și arată bine în bucătărie. Este cea mai bună tigaie pentru prepararea unei fripturi."
Joey Campanaro
Little Owl, New York City

 Tigaie fonta Karl Kruger

"La restaurant, folosim diferite forme pentru a face garniturile să arate sexy!"
Marc Forgione
Iron Chef America

 Lingura de scobit pepene

Care sunt instrumentele voastre de bucătărie preferate? Vă invităm să ne lăsaţi un comentariu, mai jos.

Sursă: 

Vă invităm să accesaţi oferta Mega Plus pentru mai multe vase de gătit şi ustensile de bucătărie. Oferta se adresează atât bucătarilor profesionişti, cât şi celor amatori.

Din aceeaşi categorie, vă recomandăm:
Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)