miercuri, 19 iulie 2017

Reţetă de salată grecească cu piept de pui

Această reţetă incredibil de gustoasă este varianta modificată a clasicei reţete greceşti. Singurul ingredient care nu apare în varianta originală este carnea de pui care poate fi friptă sau fiartă, după preferinţe. Puteţi înlocui roşiile şi castraveţii cu broccoli sau ardei graşi. Serviţi cu pită şi humus.

Porţii: 3

Ingrediente:
  • 120 ml oţet de vin roşu
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură mărar proaspăt, tocat, sau oregano
  • ¼ linguriţă sare
  • ¼ linguriţă piper boabe proaspăt
  • 700 g salată romană tocată
  • 340 g pui tocat
  • 2 roşii medii, tocate 
  • 1 castravete mediu, curăţat şi tocat
  • 115 g ceapă roşie tocată fin
  • 115 g măsline negre feliate
  • 115 g brânză feta mărunțită
Timp de preparare: 25 minute

Mod de preparare:
Într-un castron mare turnaţi oțet, ulei, mărar (sau oregano), praf de usturoi, sare și piper. Adăugați salata, carnea de pui, roșiile, castraveții şi ceapa tocate la tocătorul de legume, măslinele tăiate felii și brânza feta mărunţită. Amestecaţi toate ingredientele şi serviţi.

Recomandare: 
Dacă nu aveți pui gata preparat, alegeţi aproximativ jumătate de kilogram de piept de pui pentru această reţetă. Puneți pieptul de pui dezosat, fără piele, într-o tigaie sau o cratiță medie. Adăugați apă ușor sărată (eventual şi bulion) pentru a-l acoperi și a-l aduce la punctul de fierbere. Acoperiți vasul, lăsaţi puiul la foc mic și fierbeți ușor timp de 10-15 minute, până când puiul este gătit și nu mai are acea culoare rozalie în mijloc.

Pentru oferta noastră de tocătoare, intraţi aici.

Niciun comentariu: