joi, 14 decembrie 2017

Cadouri delicioase de Crăciun

Când simţim plutind, pretutindeni în jurul nostru, aerul de sărbătoare, parcă ne cuprinde entuziasmul. Decembrie este luna în care fiecare celebrează sosirea Crăciunului, apoi Anul Nou. Nicio sărbătoare nu este completă fără să adăugăm un plus de dulceaţă, nu-i aşa? Pe lângă tradiţionalul cozonac, bomboanele și alte delicii reprezintă o parte importantă a petrecerilor de sfârșit de an. 

Dacă nu v-aţi decis încă în privinţa trataţiilor dulci de sărbători, v-am pregătit câteva idei pentru Crăciun. Dulciurile pot fi şi un dar minunat oferit celor dragi. Chiar şi cele mai simple trufe cu ciocolată pot fi un cadou special dacă le împachetaţi într-un ambalaj festiv.

Idei rapide
Cu ajutorul unei matrițe, bomboanele sunt incredibil de ușor de preparat și fi cu adevărat sofisticate. Căutaţi  reţete rapide, care poate fi adaptate cu ușurință pentru a se potrivi oricăror gusturi şi care pot fi pregătite cu ingredientele din cămară.

Lichiorurile homemade sunt unice şi uşor de preparat. Infuzaţi extractele de aromă în lichiorul ales sau permiteți ingredientelor să se infuzeze în alcool pe parcursul mai multor zile sau, în mod ideal, săptămâni, după care păstraţi lichidul în sticle.

Pentru cei organizaţi
Preparaţi și decorați bomboane și biscuiți, cum ar fi toffee de Crăciun, turtă dulce, bomboane sub
formă de bastonaşe, salam de biscuiţi sau biscuiţi de Crăciun umpluţi cu dulciuri, pentru a oferi daruri festive minunate. Sau încercați să infuzaţi câteva sticle de vodcă sau de ulei de măsline cu ingrediente interesante. Gândiți-vă la o vodcă aromatizată cu ciocolată sau la miezul de lămâie infuzat cu ulei de măsline.

Învingători pe ultimul minut
Dacă sunteţi în criză de timp, dar încă doriţi să preparaţi un cadou excelent, uşor de împachetat în ambalaje cochete pe care să le stocaţi în frigider, gândiţi-vă la trufele de ciocolată, extravagante dar uşor de făcut, ciocolată de casă, îngheţată sau biscuiţi cu arahide.

Pentru amatorii deserturilor rapide şi uşor de preparat, am pregătit câteva sugestii care să vă inspire de Crăciun. Oricât de mult aţi aprecia preparatele tradiţionale, ingredientele din reţetele de mai jos şi combinaţiile în care le puteţi folosi vă vor convinge, cu siguranţă.

Prăjitură cu banane şi cremă de brânză
O prăjitură cu banane şi o cremă consistentă de brânză cu o mulţime de nuci va face din voi un star printre invitaţi. Este un desert delicios care vă va obliga atât pe voi, cât şi pe musafirii invitaţi la masă, să vreţi tot mai mult.

Turtă dulce
Această prăjitură încântătoare şi delicată este de o desăvârşire perfectă pentru un desert şi are doar câteva ingrediente, printre care făină, praf de scorţişoară, praf de ghimbir, miere, unt, iaurt, lapte şi ouă. Este decorată cu multe fructe proaspete, nuci şi frişcă. Vă lasă gura apă, nu-i aşa?
Puteţi vedea reţeta aici.

Budincă de prune cu sos de coniac
Profitaţi din plin de prune deoarece acestea pot avea un rol important de sărbători. Reţeta de budincă pe care v-o propunem conţine coniac şi fructe uscate îmbibate cu rom, precum şi un sos dulce şi gros de coniac cu cremă de ou.

Mingiuţe cu rom
Acest deliciu simplu de ciocolată cu puţin rom va fi desertul perfect pentru musafirii invitaţi la petrecerea de Crăciun. Tot ce aveţi nevoie este ciocolată dulce, zahăr brun, rom, biscuiţi cu vanilie, nuci tocate mărunt şi glazură de zahăr, pentru final.

Rotiţe cu ciocolată
Este o reţetă foarte simplă cu ciocolată neagră şi făină, ingrediente menite să creeze o prăjitură delicioasă. Puteţi stoca aceste prăjiturele şi oferi în dar prietenilor care vin în vizită. Aveţi nevoie doar de făină, zahăr pudră, unt, praf de ciocolată caldă şi cacao.

Mere coapte glazurate cu miere şi lămâie
Delicioasa combinaţie de miere cu lămâie, împreună cu fructele favorite ale iernii – merele – toate coapte aşa încât să vă lase gura apă, este desertul ideal pentru Crăciun. Aveţi nevoie de mere, miere, suc de lămâie, unt şi voila! Trataţia voastră dulce este gata de a fi devorată.

Voi ce cadouri dulci oferiţi celor dragi?

Vă recomandăm:

Pentru reţete, informaţii utile în bucătărie şi promoţii, abonaţi-vă la Newsletterul nostru. Totodată, veţi primi, pe e-mail, un cod de reducere de 5% valabil la orice comandă.
Vă aşteptăm şi pe Facebook, cu informaţii şi ponturi utile în bucătărie. Un Like ar fi binevenit :)  

Niciun comentariu: